23948sdkhjf

Batteriproducent: Vores strategi har fået et ekstra ben

Hos batteriproducenten Visblue var der egentlig nogenlunde styr på strategien, da de blev kontaktet af Next Step Challenge. Det var derfor ikke udsigten til en gennemarbejdet strategiplan, der fik Aarhus-virksomheden til at takke ja til en plads på holdet, men udsigten til at arbejde tæt sammen med et advisory board, der ifølge direktør Søren Bødker er ualmindeligt kvalificeret.

- Vi havde ikke selv kunnet nedsætte et advisory board med så stærke kræfter, og da slet ikke på den tid, fortæller han om virksomhedens overvejelser forud for deltagelsen i dette års acceleratorprogram.

Et segment vi ikke havde prioriteret
Visblue er en fire år gammel virksomhed, og de tre af årene er gået med udvikling af det patenterede redox flow-batteri, der kan lagre energi fra solceller og vindmøller. Nu er der kommet hul på salget, og i Danmark går det ifølge Søren Bødker ganske godt allerede. Derfor havde holdet bag Visblue lagt en strategi der fokuserede på det tyske marked, men i mødet med advisory boardet blev virksomheden udfordret.

- Hvor vores strategi inden havde fokus på Tyskland, har vi i forløbet fået øjnene op for, at der også er et marked tættere på, nemlig hos de danske energiselskaber, fortæller Søren Bødker og fortsætter.

- Det var et segment, vi var bevidste om, men vi indtil nu ikke har prioriteret så højt. Efter de første møder med advisory boardet er det nu blevet et ekstra ben i vores strategi, så vi arbejder med fokus på både det tyske og det danske marked.

Det skal med ind i hverdagen
For Søren Bødker har de første måneder af forløbet ikke kun betydet en udvidet strategi. Også sin egen lederrolle har han fået lejlighed til at se på med nye øjne.

- Det er blevet tydeligt for mig, at jeg er nødt til at opprioritere udviklingsarbejdet i hverdagen, så der ikke bare går drift i den, og det gør jeg mig en del overvejelser om, hvordan jeg får plads til. Også efter de her fem måneder er gået, slår han fast. 

Visblue - Fakta 

Visblue er en spinout-virksomhed fra Aarhus Universitet 

Visblue producerer store redox flow-batterier til energilagring 

Visblue har base i Aarhus og 11 ansatte 

Artiklen er en del af temaet Magasinet Energy Supply.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093