23948sdkhjf

SE bygger nyt domicil med banebrydende energiprofil

Smuk arkitektur og en banebrydende sammensætning af energieffektive løsninger er første prioritet i byggeriet af SEs nye domicil i Esbjerg.
Udover at være en et fantastisk bygningsværk, bliver bygningen Danmarks største erhvervsbyggeri i passivhus-standard, som plusenergihus.

Erhvervsbyggeri med banebrydende energiprofil
Domicilet bliver Danmarks største erhvervsbyggeri i passivhus-standard, som vil producere mere energi end det forbruger. Ved at bygge efter passivhuskriterierne vil SE ikke kun halvere energiforbruget til bygningens drift ift. normale erhvervsbyggerier, men også tage fat på bygningens totale energiforbrug, herunder serverrum og øvrige energiforbrugende enheder:

- Da vi kom længere ind i projektet kunne vi se, at serverrummet ville stå for 60-80 % af det samlede energiforbrug i bygningen. Vi har derfor fået lavet en løsning, med såkaldte termoaktive konstruktioner og indirekte frikøling, hvor bl.a. køling af serverrum og klimastyring af bygningen integreres og styres på en intelligent måde, forklarer Niels Duedahl.

Bygningen forsynes med et omhyggeligt udvalg af energieffektiv teknologier, herunder 10 km jordslanger til køling, og der vil blive eftermonteret 1800 m² energiproducerende solceller, som vil gøre bygningen til Danmarks største plusenergihus, med Danmarks næststørste solcelleanlæg.

Energieffektive serverrum bidrager markant
Bygningen certificeres som passivhus af Passivhus.dk. Da dette sætter en grænse for det samlede energiforbrug for absolut alt energiforbrug i bygningen, kommer både serverne og de tekniske installationer en ekstra tur på operationsbordet, i et utraditionelt samarbejde mellem bygningsingeniører og IT-afdeling.

Målet er at overgå både Google og Facebooks serverparker i energieffektivitet, og man regner med at spare mere energi end der går til hele bygningsdriften.

- Jeg synes det er vildt fascinerende at tænke på, at 350 af SE’s medarbejdere, om mindre end 2 år, hver dag kan møde på arbejde med viden om, at deres arbejdsplads er et af verdens mest energieffektive og som producerer mere energi end det forbruger, udtaler Niels Duedahl.

En rund arkitektonisk perle
Totalentreprenøren Hoffmann A/S, har sammen med sine partnere GPP Arkitekter A/S, Esbensen Rådgiv. Ing. A/S, Sloth Møller, Rådg. Ing. A/S, Thing & Wainø og Vibeke Grube Larsen ApS præsenteret en arkitektonisk perle , hvor funktionalitet og arbejdsmiljø går hånd i hånd.

- Vi glæder os meget til at sætte spaden i jorden og ikke mindst flytte ind i denne flotte, lyse og topmoderne bygning. Bygningen er indrettet til at udnytte medarbejdernes ressourcer optimalt og har stort fokus på at inspirere hele koncernen til at udvise åbenhed og nærvær, følge egne overbevisninger og skabe bæredygtige løsninger, udtaler Niels Duedahl, adm. direktør.

Domicilet, der bygges i det nordlige Esbjerg, er formet som en tønde, med 4 etager over jorden og 1 etage under jorden, og vil have et samlet bruttoetageareal på 13.500 m², hvoraf domicilet udgør 10.650 m²:

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096