23948sdkhjf

Varmepumper erstatter gaskedlen hos Dansani

I 20 år har to store gaskedler stået for opvarmningen af 20.000 kvm. produktions- og lagerhaller samt 1.500 kvm. administration hos baderumsleverandøren Dansani i Haderslev.

Det har de gjort godt, fortæller vicevært Arne Thomsen, der har ansvaret for virksomhedens tekniske drift.

- De bliver dog hverken yngre eller billigere i drift, og samtidig sker der i disse år rigtig meget inden for bæredygtige energiløsninger. Så vi undersøgte mulighederne og kontaktede VVS Søberg, der kom op med en hybrid løsning, hvor otte F2120 luft-til-vand varmepumper fra Vølund Varmeteknik fungerer som primær varmeforsyning, siger Arne Thomsen. 

Kontant gevinst
Løsningen aflaster de store gaskedler og forlænger deres levetid. Hertil kommer en økonomisk gevinst på omkring en kvart million kroner om året, hvilket glæder fabrikschef Finn Jensen.

- De store gaskedler har fungeret upåklageligt, men er for dyre at starte op i sommerhalvåret, når der lidt populært sagt blot skal laves varmt vand til et enkelt brusebad i omklædningsrummene. Her har varmepumperne en klar fordel, da de tilpasser sig det aktuelle behov, og så producerer de omtrent fem gange mere energi, end vi putter ind i dem. Det kan tydeligt aflæses på varmekontoen, siger Finn Jensen.

Varmepumperne leverer 160 kW og producerer årligt 670.000 kWh. Gaskedlerne skal kun supplere i de rigtig kolde perioder. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144