23948sdkhjf

21 biomasse-værker kan fortsætte med 15-øren

Støtte til elproduktion ved afbrænding af biomasse på 15 øre/kWh ophørte 1. april 2019, hvor statsstøttegodkendelsen udløber. 

Efter 1. april 2019 vil der være to støtteordninger til eksisterende biomasseanlæg.

En støtteordning til ikke-afskrevne anlæg, som fortsat vil kunne få støtte på 15 øre/kWh, samt en anden støtteordning til afskrevne anlæg, affaldsanlæg med flere. hvor der gives støtte til driftsomkostninger.

Der var ansøgningsfrist for pristillægget på 15 øre/kWh til ikke afskrevne værker den 17. februar 2018.

- Efter en hurtig sagsbehandlingsproces i tæt dialog med ansøgerne har Energistyrelsen færdigbehandlet alle 21 modtagne ansøgninger. Alle de værker, som har ret til fortsættelse af 15-øren efter den 1. april 2019, vil derfor kunne modtage støtte uden afbrydelse, oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Ny støtteordning for afskrevne værker
Folketinget har vedtaget en ny driftsstøtteordning, som omfatter de værker, som ikke længere har ret til at fortsætte med at modtage pristillæg på 15 øre/kWh til elektricitet efter den 1. april 2019.

Støtten gives bl.a. til afskrevne værker.

Der ydes et pristillæg svarende til de løbende meromkostning ved at producere elektricitet fra afbrænding af biomasse i forhold til anvendelsen af kul.

Ordningen blev vedtaget af Folketinget i december 2018 som en ændring af lov om fremme af vedvarende energi i § 45 b.

Der vil under den nye støtteordning blive to støttesatser. En støttesats gives til træpiller, og en anden støttsats gives til øvrige støtteberettigede biomassebrændsler inkl. træflis og halm.

Den nye støtteordning kræver imidlertid godkendelse af EU-Kommissionen som følge af statsstøtteretningslinjerne. Energistyrelsen er i dialog med EU-Kommissionen om godkendelsen. Energistyrelsen forventer at sende udkast til bekendtgørelse om støtte til afskrevne værker i høring i løbet af foråret.

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093