23948sdkhjf

I Dueodde kalder skraldespandene, når de skal tømmes

Løsningen skal udrulles til hele Bornholm

På 69 sommerhusgrunde i Dueodde har Bofa i samarbejde med firmaet Wastecontrol opsat affaldsspande, der selv giver besked, når det er tid til en tømning.

Forsøgsordningen blev sat i gang i efteråret og skal evalueres, når der er gået et år. Er erfaringerne gode, kan både Bofa og Bornholms sommerhusgæster få stor gavn af den intelligente løsning.

- Vi tænker altid på, hvordan affaldssektoren kan skabe værdi for hele samfundet, så idéen opstod på baggrund af turistbranchens ønske om at tiltrække flere gæster uden for sæsonen, men det giver os også mulighed for at planlægge affaldsafhentningen mere effektivt og fleksibelt, fortæller direktør i Bofa, Jens Hjul-Nielsen.

Praktisk består den intelligente affaldsløsning af sensorer, der placeres i spandene, og som via Telias Narrowband IoT-net er forbundet til det bornholmske renovationsselskab. Hvor Bofa tidligere hentede affald i sommerhusområderne ugentligt fra påske til efterårsferie, kan de nu gøre det, når sensorerne melder om fulde spande. Og med 4.500 sommerhuse fordelt over hele Bornholm ser Jens Hjul-Nielsen stort potentiale i løsningen.

- Lige nu er vi i gang med at fintune, og vi har løbende lavet små justeringer, men når den sidder i skabet, og vi kan rulle det ud til hele øen, er det virkelig en løsning, der batter, slår han fast.

Artiklen er en del af temaet Magasinet Energy Supply.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095