23948sdkhjf

FLSmidth opnår eneret til varmegenvindingsteknologi

Teknologien gør det muligt at udnytte spildvarmen fra industrielle gasstrømme og omdanne den til brugbar el-energi.
FLSmidth har indgået en licensaftale med Wasabi Energy på deres Kalina Cycle®-teknologi.

Med teknologien kan FLSmidth udnytte spildvarmen fra industrielle gasstrømme og omdanne den til brugbar el-energi.

Eksklusive rettigheder
Det er et af markedets mest effektive systemer til omdannelse af spildvarme til el-energi, og med licensaftalen opnår FLSmidth eksklusive rettigheder til at kunne tilbyde denne teknologi til cement- og kalkindustrien i hele verden, med undtagelse af meget få lande hvor der allerede eksisterer licenser.

Unik system til indvinding af spildvarme
Licensaftalen gør det muligt for FLSmidth at tilbyde kunderne et unikt system til indvinding af spildvarme som inden for en attraktiv investeringsramme kan reducere produktions-omkostningerne samt mindske CO2-udledningen og vandforbruget.

I Kalina Cycle indgår en patenteret ammoniakvandsproces som er 10-50% mere effektiv end andre konventionelle teknologier.

Kraftværksbyggeri skrider frem
FLSmidth underskrev i januar 2011 den første kontrakt med Wasabi Energy om at bygge verdens største kraftværk baseret på Kalina Cycle på Khairpur-cementfabrikken, der ejes af D.G.Khan Cement Company i Pakistan.

Leverancen afvikles som planlagt og FLSmidth har allerede identificeret en række mulige cementfabrikker der umiddelbart egner sig til anvendelse af Kalina Cycle-teknologien til udnyttelse af spildvarme i el-produktion.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095