23948sdkhjf

Efter udbuds-cirkus: Forsyningsselskab fyrer direktøren

Fejl i udbudsmaterialet betyder, at udbuddet af affaldsindsamling skal gå om igen.

Bestyrelsen har i den anledning besluttet at opsige samarbejdet med Sønderborg Forsynings direktør.

Det oplyser Sønderborg Forsyning i en pressemeddelelse.

Udbud skal gå om igen
Kort før jul sikrede Sønderborg Forsyning sig opgaven med at indsamle husholdningsaffald i kommunen. Få dage efter erkendte Sønderborg Forsyning, at der var sket en ”regnefejl” og trak sit bud tilbage.

Det blev efterfølgende besluttet at lade udbuddet gå om - Nu viser det sig, at der endnu engang er sket en fejl.

I udbuddet stillede Sønderborg Forsynings bestyrelse med baggrund i Sønderborg Kommunes affaldsplan krav om, at alle renovationsbiler skal køre på el, biogas eller naturgas i 2020. Kravet blev skrevet ind i kommunens affaldsplan for at sikre en mere bæredygtig affaldskørsel, der bakker op om målet om, at kommunen skal være CO2-neutral i 2029. Samtidig skulle hejsesystemet, der tømmer containere og skraldespande, efter krav fra bestyrelsen køre på el.

Det er det sidste krav om el-hejs, der ikke er opfyldt i det vindende bud.

Sønderborg Forsynings rådgiver på opgaven, Cowi, har overset manglen, da man gennemgik tilbuddene og indstillede RenoNorden som vinder af opgaven. Det har Cowi meddelt Sønderborg Forsyning og beklaget fejlen.

Bestyrelsen for Sønderborg Forsyning har derfor besluttet, at udbuddet skal gå om igen.

- Det er en rigtigt ærgerlig situation, som vi fra bestyrelsens side beklager meget. Vi har opstillet nogle klare krav til udbuddet, som ikke er blevet indfriet. Derfor er vi enige med Cowi om, at udbuddet må annulleres og gå om igen. Det er vi selvsagt meget kede af, og vi vil fra bestyrelsens side gøre, hvad der står i vores magt for at rette op på problemerne, forklarer bestyrelsesformand i Sønderborg Forsyning, Tom Hartvig Nielsen.

Bestyrelsen har besluttet, at Sønderborg Forsyning ikke selv afgiver kontrolbud i denne runde af udbuddet, men alene vil forholde sig til de eksterne bud, der måtte blive afgivet

Tom Hartvig tilføjer, at der vil blive en særskilt drøftelse med Cowi i forhold deres rådgiveransvar.

Fyrer direktøren
På bestyrelsesmødet har bestyrelsen drøftet situationen omkring affaldsudbuddet.

Bestyrelsen har konstateret, at den ikke længere har tillid til Sønderborg Forsynings ledelse. Derfor har bestyrelsen besluttet at opsige samarbejdet med direktør Lars Riemann.

- Lars Riemann har de sidste ti år ydet en fornem indsats for Sønderborg Forsyning og blandt andet gjort et stort stykke arbejde med at integrere forsyningen i Project Zero og målene om en bæredygtig drift af kommunen samt med vindmølleprojektet Lillebælt Syd. Det skal han have stor kredit for, men vi må fra bestyrelsens side erkende, at der er behov for en ny start med nye kræfter. Bestyrelsen har derfor besluttet at opsige samarbejdet med Lars Riemann, udtaler næstformand i Sønderborg Forsyning, Peter Hansen.

Der vil nu blive igangsat en proces for at finde en ny direktør til Sønderborg Forsyning. Indtil en ny direktør er udpeget, vil Kjeld Kückelhahn indtræde som midlertidig direktør.

Han vil i første omgang have fokus på at få gennemført udbuddet af affaldsindsamling, så der kan laves en endelig aftale med en leverandør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157