23948sdkhjf

Forsyning Helsingør giver geotermi-stafetten videre

Forsyning Helsingør har de sidste 6 år undersøgt undergrunden i Helsingør Kommune, for at vurdere om næste generation af fjernvarmeproduktionen kan ske fra undergrundens varme i de såkaldte geotermianlæg.

Men med etableringen af det fornyede Helsingør Kraftvarmeværk baseret på bæredygtig biomasse vil produktionen af klimavenlig fjernvarme til kunderne i Nordsjælland være sikret i en lang årrække frem.

Derfor afstår Forsyning Helsingør nu sin koncession til undergrunden, efter at flere kommercielle virksomheder har meldt sig klar til at foretage prøveboring efter geotermiske varmekilder.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Med afståelsen af koncessionen vil Forsyning Helsingør overlade de videre seismiske forundersøgelser for ca. 10 -15 mio. kroner og evt. prøveboringer for yderligere 30-50 mio. kroner til de kommercielle partnere.

- Vi har taget beslutningen ud fra en helhedsbetragtning. Etableringen af geotermiske anlæg er forbundet med meget stor risiko, der bedst minimeres ved at etablere flere og større anlæg på én gang. Derfor har vi vurderet, at det vil være mest økonomisk fornuftigt for Forsyning Helsingør – og dermed kunderne - at afgive koncessionen, siger Per Tærsbøl, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

Geotermi er en af fremtidens grønne energikilder
Trods beslutningen om at afstå eneretten til efterforskning og indvinding er geotermi fortsat en fremtidig varmekilde for Forsyning Helsingør:

- Vi anser stadig geotermisk varme som en af fremtidens grønne varmeforsyningskilder på længere sigt. Det behøver bare ikke være Forsyning Helsingør, der skal stå for indvindingen og risikoen. Koncessionen kan jo overtages af andre selskaber med ekspertise i undergrunden, siger Jacob Brønnum, adm. direktør i Forsyning Helsingør og henviser til, at A.P. Møller Holding har meldt ud, at de vil undersøge muligheden for at bygge geotermianlæg rundt om i landet – herunder i Nordsjælland.

Koncessionen til efterforskning og indvinding af geotermiske varmekilder i Helsingør-området kan Energistyrelsen nu vælge at overdrage til andre selskaber.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11