23948sdkhjf

Skive Fjernvarme tager beslutning om flisfyret varmeværk

Beslutningen er, at der ikke bliver taget nogen beslutning om at opføre Skive Fjernvarmes nye flisfyrede varmecentral på Holstebrovej, før der ligger en ny afgørelse fra Energiklagenævnet på klagen fra HMN GasNet over Skive Kommunes tilladelse til projektet.

Det oplyser Skive Fjernvarme i en pressemeddelelse.

Derfor kom det på Skive Fjernvarmes ekstraordinære generalforsamling torsdag aften i Kulturcenter Limfjord heller ikke til nogen afstemning om bestyrelsens oprindelige forslag om at give bestyrelsen ansvarsfrihed for at igangsætte projektet, når afgørelsen fra Energiklagenævnet foreligger.

Ansvarsfritagelsen skulle sikre at bestyrelsens ikke risikerede egne formuer, såfremt udfaldet af den verserende retssag mellem HMN GasNet og Energiklagenævnet falder ud til fordel for HMN GAsNet.

- Selv om det vil betyde en udsættelse af projektet og dermed en større varmeregning til vores forbrugere i en periode, har vi i bestyrelsen ikke noget ønske om at trumfe en beslutning igennem, som ikke har bred opbakning blandt vore forbrugere, sagde Skive Fjernvarmes formand, Jesper Dybdahl på generalforsamlingen.

Han beklager samtidig den uro, som forslaget om ansvarsfrihed har skabt.

Risikoen for lukning er meget lav
Skive Fjernvarme har arbejdet hen mod et nyt flisfyret varmeværk i flere år.

Projektet er allerede to gange tidligere godkendt på en generalforsamling, og de allerede afholdte omkostninger til bl.a. køb af grund, rådgivning, projektering og udbudsmateriale har hvert år fremgået af regnskabet. Af seneste regnskab fremgår det, at der er afholdt udgifter for 7,1 mio. kr.

Klagen fra HMN Gasnet blev afvist allerede i maj sidste år, men efter at HMN vandt en retssag mod Energiklagenævnet i en sag fra Helsingør, hvor der var enkelte lighedspunkter, valgte Energiklagenævnet selv at genoptage behandlingen af sagen fra Skive. Kun hvis også den afgørelse falder positivt ud, vil bestyrelsen igangsætte udvidelsen. Energiklagenævnets afgørelse ventes at foreligge i juni, og indtil da er den anlagte retssag stillet i bero

På mødet i aftes gennemgik advokat Agnete Nordentoft fra advokatfirmaet Bech-Bruun de juridiske aspekter i sagen. Hun vurderede, at risikoen for at Skive Fjernvarme kan tvinges til at lukke et allerede opført anlæg, hvis en retssag gennemføres og går Energiklagenævnet imod, er meget lav, idet der så efterfølgende er mulighed for dispensation fra Energistyrelsen.

En retssag kan tage 3-5 år, inden den er endeligt afgjort.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125