23948sdkhjf

Fire mio. kr. skal fyre op under økologisk biogas

Fødevareministeriet har netop givet tilskud til to projekter, der skal afprøve ny teknologi i biogasanlæg og forbedre mulighederne for at producere biogas fra økologiske plantemateriale.
Hovedparten af de eksisterende danske biogasanlæg er udviklet til at producere biogas fra gylle og flydende biomasse fra fødevareindustrien – og ikke fra økologisk biomasse af plantemateriale som fx græs og energiafgrøder. Det skal to udviklingsprojekter ændre på.

Find den bedste teknik
Projekterne får i alt fire mio. kr. fra Fødevareministeriets erhvervsudviklingsordning til at afprøve nye teknologiske løsninger, der kan håndtere plantemateriale i biogasanlæggene. Den store udfordring er at finde den bedste teknik til at føre plantematerialet ind i anlæggene og røre rundt i det.

- Jeg er meget spændt på at følge udviklingen i de to projekter og deres løsninger på de tekniske udfordringer. Det her vil kunne give økologerne mulighed for at levere grøn energi og derved forsyne dem med en endnu grønnere profil, siger fødevareminister Henrik Høegh.

Fødevareministeren håber, at projekterne kan give flere konventionelle bedrifter et incitament til at omlægge til økologisk drift. Det skyldes, at produktion af biogas fra økologisk plantemateriale kan sikre flere næringsstoffer til den økologiske produktion, fordi den afgassede biomasse kan køres ud på markerne.

Fakta
Fødevareministeriet har årligt afsat 4 mio. kr. til pilotprojekter om økologiske biomas-seanlæg. Pengene kommer fra Erhvervsudviklingsordningen, der er en del af regerin-gens aftale om Grøn Vækst og udmøntes via Landdistriktsprogrammet 2007-2013.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109