23948sdkhjf

Danmark hjælper 7 GW tyrkisk havvind på vej

Siden 2017 har Energistyrelsen støttet den grønne omstilling i opvarmningssektoren i Tyrkiet, som nu også ønsker at drage nytte af de særlige danske erfaringer med udbygning af havvind.

Ambassadør Svend Olling har derfor på Danmarks vegne underskrevet en udvidelse af den eksisterende energisamarbejdsaftale med direktøren for General Directorate for Energy Affairs, Murat Zekeriya Aydin, under det tyrkiske energiministerium - Ministry of Energy and Natural Resources.

Underskriften styrker og udbygger dermed det positive myndighedssamarbejde med Tyrkiet.

- Jeg er rigtig glad for, at det eksisterende samarbejde har båret frugt og derfor nu bliver udvidet til at dække havvind. Det positive samarbejde hidtil medvirker til, at jeg har store forventninger til det nye projekt, siger, den danske ambassadør Svend Olling.

Danmark skal assistere de tyrkiske myndigheder med at udvikle attraktive rammevilkår, der kan bidrage til at realisere Tyrkiets ambitioner indenfor havvind.

Energistyrelsen skal levere bistand til udvikling af relevante politikker, strategier og løsninger med udgangspunkt i de danske erfaringer med havvind.

Vækstland med potentiale for vindkraft
Potentialet for havvindmølleparker langs de tyrkiske kyster vurderes stort, men foreløbigt er der ikke opstillet havvindmøller i Tyrkiet.

De umiddelbare muligheder viser et potentiale på 7-10 GW, men dette forventes højere efter videre analyser. Til sammenligning har Danmark hidtil installeret omkring 1,7 GW havvind.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093