23948sdkhjf

Med venlig hilsen fra Regeringen: 50 millioner til superhavmøllerne

Regeringen har givet 50 mio. kr. i tilskud til testfaciliteterne hos LORC, der har til huse på det gamle Lindøværft ved Munkebo på Fyn.

Det er et af de største tilskud nogensinde til dansk vindmølleindustri, oplyser Energi-, Forsynings- og klimaministeriet i en pressemeddelelse. 

- Den danske vindmølleindustri tager helt bogstaveligt nogle kæmpe skridt for vores grønne omstilling og er samtidig med til at trække store investeringer til Danmark. Derfor har vi i regeringen besluttet at støtte de nye testfaciliteter på LORC med 50 mio. kr. Det arbejde, der kommer til at foregå her, er i alle danskeres interesse – i forhold til klimaet, og i forhold til eksportmuligheder og grønne arbejdspladser, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Kæmpe naceller og supervind
De 50 millioner kroner fra Regeringen skal bidrage til etableringsomkostningerne af nacelle-testcenteret. 

Nacellerne, der her skal testes, bliver de største i Danmark – svarende til et 3-etagers hus og med en vægt på mellem 600 og 800 tons.

Kæmpenacellerne skal sidde på de store 16 MW havvindmøller, der på en time under optimale forhold kan producere 16.000.000 Wh. En 16 MW mølle vil ved fuld effekt kunne holde ca. 80.000 ovne kørende på 150 grader, eller udtrykt i et mere normalt målestoksforhold, give strøm til ca. 31.000 husstande.

Det er en firedobling af strømproduktionen i sammenligning med 3,6 MW møllerne på havet ud for Anholt, der kan producere 3.600.000 Wh på en time.

Samlet set kommer den nye testfacilitet til at koste ca. 300 mio. kr. Danmarks Eksportkreditfond EKF, Nordea, Vækstfonden og Damarks Grønne Investeringsfond medfinansierer med lån på markedsvilkår. Driften vil blive dækket af brugerne af testfaciliteten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.15