23948sdkhjf

Punktum i voldgiftssagen om geotermien i Kvols

Der er nu afsagt kendelse i voldgiftssagen om geotermiprojektet i Kvols mellem på den ene side Energi Viborg Kraftvarme A/S og på den anden side Viborg Fjernvarme.

Voldgiftssagen har haft som hovedfokus at fastlægge, hvem af parterne, der skal bære de eventuelt ikke-indregningsberettigede omkostninger fra geotermi-projektet. Det vil sige de udgifter, der ikke kan relateres til efterforskning og som derfor ikke må lægges oven i varmeprisen.

- Voldgiftsretten har fulgt Energi Viborg Kraftvarmes påstande fuldt ud, skriver Energi Viborg i en pressemeddelelse.

Kort og godt betyder det, at voldgiftsretten er enig i, at Viborg Fjernvarmes garanti overfor Energi Viborg Kraftvarme er gældende. Efter garantien skal Viborg Fjernvarme skadeløsholde Energi Viborg Kraftvarme for ikke-indregningsberettigede omkostninger til geotermiprojektet i Kvols.

Forsyningstilsynet har dog endnu ikke afgjort, hvor stort et beløb, der ikke kan indregnes i varmeprisen.

Desuden skal Viborg Fjernvarme betale alle udgifter til voldgiftsretten samt en del af Energi Viborg Kraftvarmes sagsomkostninger, i alt ca. 1,2 mio. kr.

Ifølge Viborg Stifts Folkeblad skal Viborg Fjernvarme inden 14 dage betale Energi Viborg Kraftvarme 900.000 kroner i sagsomkostninger samt voldgiftens omkostninger på 632.536 kroner, samt et beløb på mindst fem millioner kroner.

- Vi er selvsagt tilfredse med kendelsen, og ser frem til en positiv, fremadrettet og konstruktiv dialog om fremtidens varmeproduktion i Viborg til gavn for varme-forbrugerne, siger bestyrelsesformand hos Energi Viborg, Allan Clifford.

Viborg Fjernvarme skriver i en meddelelse på sin hjemmeside:

- I den kommende uge vil Viborg Fjernvarme offentliggøre kendelsen i sin helhed og samtidig kommentere på den her på hjemmesiden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094