23948sdkhjf

Skive Kommune gør klar til geotermi

Med en bevilling på 3 millioner kroner til prøveboringer skyder Skive Kommune gang i projekt geotermi og CO2-neutral fjernvarme.
Foreløbigt har Skive Kommune bevilliget 3 millioner kroner til prøveboringer i området ved Rødding i Nordvestsalling. Prøveboringerne skal vise om det er sikkert og rentabelt at udnytte vandet fra den underjordiske sø til produktion af fjernvarme.

For 200 millioner CO2-neutral fjernvarme
Såfremt projektet får grønt lys fra kommunen er målet at forsyne kommunens fjernvarmeværker med 70 grader varmt vand fra undergrunden og dermed Skives borgere med billig og CO2-neutral fjernvarme.

Projektet er dog langt fra billigt. Etablering af anlæg og udlægning af fjernvarmerør koster den nette sum af 200 millioner kroner.

- Det bliver dyrt at lægge rør ud til fjernvarmeværkerne, men så har vi også billig og CO2-neutral varme i det meste af Skive Kommune, siger Anders Bøge, Formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Med udgangspunkt i resultatet af prøveboringerne træffer byrådet en endelig beslutning om projektets fremtid til november.

Skive Kommune ønsker at være CO2-neutral i 2029.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109