23948sdkhjf

Combigas om biogas i Billund: Vi er i venteposition

Tidligere på året løftede Combigas sløret for planerne om at etablere et af landets største biogasanlæg ved siden af Billund BioRefinery i Grindsted.

De ændrede støtteregler for biogas har nu fået Combigas til at trække lidt i bremsen.
Selskabet kan nemlig ikke nå at få støtte efter den nuværende ordning, med mindre der gives dispensation. Derfor behøver sagen ikke at blive hastet igennem den politiske proces. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Frank Wennerberg, direktør i Combigas, bekræfter overfor avisen, at selskabet lige nu er i venteposition.

- Vi afventer en afklaring vedrørende støtteordningen - ligesom mange andre kommende biogasanlæg, der er i projekteringsfasen, siger han.

Såfremt Combigas får dispensation har selskabet ikke travlt. Uanset hvordan det ender, så vil sagsbehandlingen ikke være overstået 1. september som planlagt. Det vurderer direktør for teknik og miljø i Billund Kommune, Lauge Clemmensen. 

Han fortæller, at Combigas ventes at få at vide sidst på måneden, om selskabet opnår dispensation, og at kommunen kort derefter vil modtage projektmaterialet, så man kan i gang med at projektbehandle og miljøvurdere.

Hos Combigas er Frank Wennerberg ikke bekymret for projektet. Han anser det som værende bæredygtigt og understreger, at projekteringen stadig kan fortsætte, selvom man ikke opnår støtte efter de nuværende regler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188