23948sdkhjf

Hun skal være Danske Commodities' nye CEO

Det danske energihandelshus Danske Commodities har udnævnt sin mangeårige CFO Helle Østergaard Kristiansen.

Hun erstatter stifteren Henrik Lind, som får en ny rolle som medlem af bestyrelsen.

- Helle er det perfekte valg som ny CEO for Danske Commodities. I løbet af sine fire år som CFO og samlet set otte år hos Danske Commodities har hun spillet en afgørende rolle i udformningen af den succesfulde virksomhed, som Danske Commodities er i dag. Hun har senest spillet en vigtig rolle i udviklingen af virksomhedens nye strategi Level Up – en strategi, som hun nu får ansvaret for at gennemføre, siger bestyrelsesformand for Danske Commodities Tor Martin Anfinnsen.

Rekordresultat
Udnævnelsen af den nye CEO falder sammen med Danske Commodities’ offentliggørelse af et rekordresultat for 2018, hvor Ebit steg med 28 pct. til 72 mio. euro.

Resultatet blev skabt på baggrund af højere energipriser og øget handelsvolumen.

Omsætningen steg med 71 pct. fra 5.472 mio. euro i 2017 til 9.377 mio. euro i 2018. Bruttoresultatet steg med 19 pct. til 123 mio. euro, mens omkostningsgrundlaget forblev stabilt med en mindre stigning på 9%, der resulterede i både omsætningsvækst og vækst på bundlinjen.

 - På volatile energimarkeder præget af perioder med ekstreme vejrforhold, som markederne ikke havde forudset, har vi haft fordel af vores korte ekspeditionstid og effektive driftsstruktur, og resultatet overstiger vores forventninger til regnskabsåret. Selv om vi ikke forventer at opnå et tilsvarende resultat i 2019, går vi nogle spændende år i møde med mange forandringer. Vi er nu en del af Equinor og ser store muligheder for at kombinere vores ekspertise inden for energihandel med Equinors førende position inden for gas, en voksende portefølje af vedvarende energi og en stærk balance. Vi har en klar strategi og er godt rustet til fremtiden, siger nuværende CEO og stifter Henrik Lind 

Helle ØStergaard Kristiansen tiltræder stillingen som CEO med virkning fra 1. april 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094