23948sdkhjf

- Vores afkøling var så dårlig, at vi stod til at betale 300.000 i straf

Prisen Den Gyldne Termostat tildeles en person, der har sparet en masse energi og gjort en stor indsats for at udvikle og udbrede intelligent energistyring.

Ud af et stærkt felt på tre nominerede blev det AAB afdeling 37 og ledende ejendomsfunktionær Martin Engelbrecht, der løb med sejren.

Han var nomineret til prisen for at have sparet enorme beløb på varmeregningen på meget kort tid og for at udbedre kuldeproblemer og lære beboerne i de 524 lejligheder at udnytte varmen bedre i hver deres hjem.

Hofors direktør for økonomi og forretning, Jan Kauffmann, overrakte prisen. Han gav vinderen disse ord med på vejen:

- I AAB afd. 37 har man haft besøg af en af Hofors energirådgivere, fulgt hans vejledning med det samme, og for eksempel gennemgået og justeret ventiler i alle kældrene korrekt. En god dialog med beboerne i de 524 lejligheder har også lært dem om energirigtig indretning og adfærd i hjemmet. Resultaterne er ikke til at tage fejl af. Det er den slags ildsjæle, vi alle kan lære noget af.

Hos AAB afdeling 37 er Martin Engelbrecht glad for prisen og for de energibesparelser selskabet har opnået.

- Vores afkøling, der er et udtryk for. hvor godt vi udnytter varmen hos os, var så dårlig, at vi stod til at skulle betale over 300.000 kr. i straf, så vi måtte finde en løsning. Forbedringerne har kostet lidt, men vi er gået fra at skulle betale et højt beløb i bod, og det ser nu ud til, at vi får en ganske pæn bonus. Samtidigt har vi sparet væsentligt på energiregningen - og de penge kommer vores lejere til gode et andet sted, sagde han efter prisoverækkelsen. 

Særpris til C.W. Obel Ejendomme
Dommerne havde i år valgt at uddele en særpris, fordi der bag ildsjælene, der skruer på knapperne i varmekældrene, af og til står en person med en mere vidtrækkende vision. En person, der med ansvaret for driften af en lang række ejendomme, har mulighed for at arbejde systematisk med at optimere energiforbruget på rigtigt mange kvadratmeter.

Årets særpris blev givet til driftsleder Bo Andreasen fra C.W. Obel Ejendomme.

- Når vi kigger på hvilke ForsynOmeter-ejedomme, der præsterer allerbedst, så finder vi ikke mindre end 10 af C.W. Obels ejendomme i top 30. Ved køb af en ejendom eller idriftsættelse efter en renovering gennemgår C.W. Obel hele ejendommen fra A til Z for at sikre at energien udnyttes optimalt. I er med til at gå forrest i kampen om en grønnere omstilling. Det flotte resultat fortjener anerkendelse, lød det begrundelsen fra dommerkomiteen.

Særprismodtager Bo Andreasen har alle intentioner om at fortsætte det gode arbejde.

- Jeg fortsætter med at følge energiforbruget tæt, så vi kan planlægge, hvor og hvordan der skal sættes ind for at blive ved med at optimere. Det er vigtigt for os, at vi ikke bruger unødige ressourcer, men derimod er med til at sænke CO2-forbruget, siger Bo Andreasen.

Den Gyldne Termostat

Den Gyldne Termostat er en pris indstiftet af HOFOR og prisoverrækelsen blev afholdt den 12. marts i BLOX. Prisen uddeles hvert år af HOFOR til en person, som har sparet en masse energi og gjort en stor indsats for at udvikle og udbrede intelligent energistyring.

De tre nominerede til dette års pris var:
Allan Schønberg, bestyrelsesmedlem i E/F Øresund Strandpark Etape 1
Nomineret for sit engagerede arbejde med at spare energi i boligforeningen på Amager og for sine høje ambitioner om at udvikle og udbrede arbejdet med intelligent energistyring til gavn for klimaet.
Martin Engelbrecht, ledende ejendomsfunktionær i AABs afdeling på Keldsøvej
Nomineret for at have sparet enorme beløb på varmeregningen på meget kort tid og for at udbedre kuldeproblemer og lære beboerne i de 524 lejligheder i at udnytte varmen bedre i hver deres hjem.
Steffen Lynge, pedel på Ryparken Lille Skole
Nomineret for en utrættelig indsats med at finjustere hver eneste termostat på skolen, der har medført solide energibesparelser og opfordre eleverne til at spare på varmen for alles trivsel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172