23948sdkhjf

Energistyrelsen sætter gang i supplerende VVM for kystnær havmøllepark

Vattenfall Vindkraft Vesterhav Nord P/S har den 12. marts 2019 anmodet Energistyrelsen om en ny miljøkonsekvensvurdering af Vesterhav Nord havvindmølleprojekt.

- Energistyrelsen imødekommer denne anmodning, og det betyder, at en ny VVM-proces for Vesterhav Nord projektet nu igangsættes, skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Baggrunden for en supplerende VVM-proces for Vesterhav Nord er, at Energiklagenævnet i december 2018 ophævede den del af etableringstilladelsen til søster-parken Vesterhav Syd, der vedrører vurderingen af virkningerne på miljøet.

Den 8. februar 2019 har Energistyrelsen derfor informeret Vattenfall Vindkraft Vesterhav Syd P/S om, at der ville blive igangsat en ny VVM-proces for Vesterhav Syd Havvindmøllepark. En proces, der både omfatter det konkrete projekt og høring af den berørte offentlighed.

Det er netop den beslutning, der har fået Vattenfall til at indsende anmodningen om Vesterhav Nord.

- Hvad angår Vesterhav Nord er det vigtigt for os at berørte naboer og lokalsamfundet inddrages og får mulighed for at komme til ordre. Derfor foretrækker vi, at der, som Energistyrelsen indikerer i deres udmelding, også på Vesterhav Nord gennemføres en fornyet VVM-vurdering, oplyste direktør hos Vattenfall Michael Simmelsgaard i forbindelse med, at Energistyrelsen satte gang i VVM-arbejdet vedrørende Vesterhav Syd.

Med udgangspunkt i det ønske har Vattenfall altså anmodet Energistyrelsen om at Vesterhav Nord-projektet skal gennemgå samme proces som Vesterhav Syd, dvs. at der igangsættes en supplerende VVM-proces for dette projekt.

Et arbejde, der altså nu er sat i gang.

Fornyet adgang til værditabsordningen
For både Vesterhav Syd og Vesterhav Nord -projektet iværksættes også en ny værditabsproces, hvis der efter den supplerende miljøvurdering kan gives endelig tilladelse.

Det betyder fornyet adgang for berørte borgere til at anmelde krav i henhold til værditabsordningen, som har til formål at kompensere berørte ejere for eventuelle påvirkninger af deres ejendomme.

I den forbindelse vil der senest 8 uger efter afgørelsen er truffet blive indkaldt til et offentligt møde, hvor borgerne vil blive informeret om projektet samt om værditabs- og køberetsordningerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126