23948sdkhjf

Politisk pres på Hofor efter sort arbejde

Politikere kræver, at det kommunale selskab Hofor tager ansvaret for, at 150 udenlandske ansatte ikke har betalt dansk skat

Avisen.dk's afsløringer af omfattende skattefusk på en byggeplads drevet af det kommunale forsyningsselskab Hofor giver nu politiske dønninger.

Under et kontrolbesøg fandt Skattestyrelsen 150 ansatte fra fire udenlandske virksomheder, der ikke betalte dansk skat, selvom de burde.

- Københavns Kommune har besluttet, at vi ikke samarbejder med virksomheder, der ikke betaler skat. Hofor har ikke gjort nok for at stoppe skattesnyd, siger Karina Vestergaard Madsen, Enhedslistens gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation, til Avisen.dk.

Som det ene af to politisk udpegede bestyrelsesmedlemmer i Hofor vil hun nu bede om en redegørelse fra ledelsen på baggrund af Avisen.dk's artikel.

Karina Vestergaard Madsen henviser til, at Københavns Kommune med overborgmester Frank Jensen (S) i spidsen blandt andet har underskrevet et charter mod skattely.

Frank Jensen ønsker ikke at udtale sig om sagen, men henviser til Hofor.

Til gengæld vil det socialdemokratiske medlem af Folketingets Beskæftigelsesudvalg Mattias Tesfaye gerne sige sin mening:

- Afsløringen er pinlig for Hofor. Det er borgernes penge, der bruges på firmaer, der fusker med skatten. Vi bliver simpelthen nødt til at være mindre blåøjede og skærpe kontrollen. Hofor skylder borgerne en forklaring, siger han til Avisen.dk.

Torsdag sagde Hofors pressechef, Astrid Skotte, at det er svært at gøre noget ved skattesagerne, fordi Skattestyrelsen har udvidet tavshedspligt, og derfor ikke må oplyse navnene på de firmaer, der ikke betaler dansk skat:

- Det må være Skattestyrelsen, der sørger for, at de betaler den skat, de nu skal. Vi inddriver jo ikke skat, sagde pressechefen.

Men den forklaring tilfredsstiller overhovedet ikke Enhedslistens medlem af bestyrelsen:

- Jeg kan se, at Hofor forsøger at tørre ansvaret af på skattemyndighederne, men vi har som offentligt selskab et helt særligt ansvar for, at vores byggeri foregår ordentligt, siger Karina Vestergaard Madsen.

Bestyrelsesformanden for Hofor, Leo Larsen, er meget ked af sagen, som han mener stiller Hofor i "et urimeligt dårligt lys".

- Vi kan ikke tåle, at det foregår sådan, som I beskriver. Det kan vi ikke. Men vi kan ikke få oplyst hos Skattestyrelsen, hvilke firmaer det drejer sig om.

Leo Larsen er åben over for at skærpe kontrollen i fremtiden.

- Vores stikprøver skal måske være mere omfattende. Det vil jeg bede ledelsen se på, siger han til Avisen.dk.

I den konkrete sag kan de udenlandske firmaer og ansatte se frem til en grim efterregning fra de danske skattemyndigheder.

- Virksomhederne og de ansatte vil alle kunne se frem til en opkrævning for manglende dansk skat fra os, bekræfter Ernst O. Nielsen, der er funktionsleder i Skattestyrelsen.

Originalartikel: https://www.avisen.dk/politisk-pres-paa-hofor-efter-omfattende-skattefusk_541502.aspx

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085