23948sdkhjf

Kvartalsregnskab viser opadgående tendens hos NRGi

Første kvartal viste en klar opadgående tendens for NRGi på både omsætning og driften, mens resultatet før skat er påvirket af de udefrakommende påvirkninger fra katastrofen i Japan og urolighederne i Nordafrika.
Første kvartal i 2011 hos NRGi bød på en stigning i omsætning på 13 % set i forhold til samme periode sidste år.

Omsætningen var i første kvartal på 502 mio. kr. – en stigning på 56 mio. kr. Også driftsresultatet (EBITDA) steg i forhold sidste års første kvartal – fra 57 mio. kr. til 66 mio. kr.

Resultatet før skat blev dog kraftigt påvirket af en negativ kapitalforvaltning, der skyldes krisen i Nordafrika og katastrofen i Japan. Resultatet før skat endte derfor negativt med -27 mio. kr.

Positiv udvikling i årets første måneder
- Første kvartal viser en klar positiv udvikling i vores omsætning og driftsresultat. Det går den rigtige vej. Desværre har udviklingen i vores omverden vist sig at have meget stor indflydelse på vores endelige resultat. Men med den positive udvikling i vores forretning sammenholdt med et strategisk opkøb af Kuben Management i foråret til vores Rådgivningsdivision, giver det et positivt indtryk af de første tre måneder af 2011, siger Søren Sørensen, administrerende direktør i NRGi.

Udover tilkøbet af Kuben Management er der god aktivitet i investeringerne hos NRGi. Ikke mindst er der sat gang i udrulningen af 150.000 intelligente elmålere i den nordlige del af NRGi’s forsyningsområde, der blandt andet dækker Aarhus og Djursland. En udrulning der forventes afsluttet i udgangen af 2012.

Optimisme efter god start
- Med vores investeringer i første kvartal er vi kommet godt ind i 2011. Herunder har købet af Kuben Management i marts måned på meget kort sigt allerede vist sig at bidrage positivt til NRGi. Ikke mindst fordi vi nu er i stand til at tilgå markedet med energioptimering langt mere effektivt end tidligere. Det er med til at styrke vores indsats for bæredygtige løsninger til den almene boligsektor og byggeriet som helhed, siger Søren Egge Rasmussen, bestyrelsesformand i NRGi.
Læs mere om: NRGi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094