23948sdkhjf

Forbrugerombudsmanden politianmelder to energiselskaber

Fire af landets største teleselskaber, to energiselskaber og flere leadvirksomheder er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for ulovligt telefonsalg.

Det skriver Jyllandsposten

De fire teleselskaber Telia, TDC, Telenor og 3 og de to energiselskaber, Modstrøm og Gul Strøm, er politianmeldt for at have ringet til forbrugere uden forbrugernes samtykke, hvilket er i strid med forbrugeraftaleloven. Herudover er seks leadvirksomheder politianmeldt for at have medvirket til overtrædelserne ved at have solgt urigtige oplysninger om, at forbrugerne havde givet samtykke til telefonsalg.

- Vi ønsker at sende et klart budskab om, at virksomheder skal respektere forbrugernes privatliv, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen til Jyllandsposten.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen fortæller, at det er det største sagskompleks om ulovligt telefonsalg nogen sinde. Sagerne mod selskaberne er rejst på baggrund af 400 klager fra forbrugerne, hvoraf 160 ligger til grund for politianmeldelserne.

Telia, TDC, og Telenor lægger sig flad ned og undskylder. De skal betale bøder på henholdsvis 225.000 kr., 250.000 kr. og 400.000 kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094