23948sdkhjf

Hofor sætter gang i to havmølleprojekter i Øresund

Energistyrelsen har den 6. marts 2019 givet Hovedstadsområdets Forsyningsselskab (Hofor) tilladelse til at lave forundersøgelser for etablering af havvindmøller i to områder i Øresund.

Et område øst for Saltholm i Øresund (Nordre Flint) og et område syd for Aflandshage i Øresund. (Se kort over områderne nedenfor)

Forundersøgelsestilladelserne giver ikke i sig selv ret til at opføre møller på de to lokaliteter, men tilladelserne giver Hofor mulighed for at lave specifikke undersøgelser af de to lokaliteter, heriblandt at indsamling af data og analyser til brug for en vurdering af havvindmølleparkens potentielle påvirkning på miljø, natur, flytrafik m.m.

Resultaterne af forundersøgelserne vil blive samlet i en miljøkonsekvensrapport, som skal indleveres til Energistyrelsen senest den 31. december 2020.

16 til 63 møller
Projektet Nordre Flint omfatter opstilling af op til 16-40 havvindmøller med en installeret effekt på 160 MW. De enkelte møller vil have en maksimal højde på op til 220 m og en effekt på mellem 4 -10 MW.

Det samlede forundersøgelsesområde er ca. 42 kvadratkilometer, hvoraf det potentielle område for havvindmøller udgør ca. 17 kvadratkilometer. Afstanden til kysten og til de nærmeste potentielle havvindmøller er mere end 8 km.

Projektet Aflandshage omfatter opstilling af mellem 25-63 havvindmøller med en installeret effekt på 250 MW. De enkelte møller vil have en maksimal højde på op til 220 m og en effekt på mellem 4-10 MW.

Forundersøgelsesområdet er placeret i Øresund i området mellem Stevns og Amagers sydspids. Det samlede forundersøgelsesområde er ca. 65 kvadratkilometer, hvoraf det potentielle område for havvindmøller udgør ca. 44 kvadratkilometer. Afstanden fra kysten og til de nærmeste potentielle havvindmøller vil være mere end 8 km.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125