23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Regnvandsbassin 
Samsø Spildevand anmoder nu Samsø Kommune om en beslutning til at kunne ekspropriere et areal i Mårup til et regnvandsbassin i forbindelse med separatkloakeringen af landsbyen. Sagen behandles i udvalget for teknik og miljø 7. marts. 

I gældende spildevandsplan er det beskrevet, at Mårup skal separatkloakeres, og regn og husspildevand transporteres i to separate ledningssystemer til rensning og udledning til vandløb/havet. /Samsø Kommune

Biogasanlæg
Et flertal i udvalget for klima og miljø i Holbæk Kommune anbefaler, at forslag til kommuneplantillæg for erhvervsområde ved Regstrup med miljørapport samt lokalplanforslag og miljøkonsekvensrapport godkendes til udsendelse i offentlig høring

Hensigten med kommuneplantillægget er at muliggøre et erhvervsområde til virksomheder med et stort kørselsbehov ved den kommende motorvejstilslutning ved Regstrup. Virksomheden Nature Energy ønsker at etablere et biogasanlæg indenfor området - nærmere betegnet ved Snævre - hvilket bliver muligt med lokalplanen.

Biogasanlægget vil forventeligt producere cirka 30 mio. kbm biogas om året, svarende til opvarmningen af 12-14.000 husstande årligt.

Hvis byrådet bakker op, udsendes planforslag med mere i otte ugers offentlig høring og der afholdes borgermøde i løbet af høringsperioden /Holbæk Kommune

Fjernvarmeforsyning
Trefor Varme A/S har på foranledning af Pierre Ejendomme A/S udarbejdet et projektforslag vedrørende fjernvarmeforsyning at et nyt boligområde på Agtrupvej 219, Kolding.

Plan-, bolig- og miljøudvalget i Kolding Kommune skal på sit møde i morgen tage stilling til, om forslaget skal godkendes.

Projektområdet er planlagt til at omfatte i alt 18 rækkehuse, og fjernvarmeanlægget etableres i takt med byggemodning og opførelse af de rækkehusene. Bygherre forventer bebyggelsen opført i 2019. /Kolding Kommune

Fjernvarmeforsyning
Trefor Varme A/S har på foranledning af SennenBolig A/S udarbejdet et projektforslag vedrørende fjernvarmeforsyning af et nyt boligområde ved Blåbærvej i Kolding.

Plan-, bolig- og miljøudvalget i Kolding Kommune skal på sit møde i morgen tage stilling til, om forslaget skal godkendes.

Projektområdet er planlagt til at omfatte i alt 89 boligenheder opført som åben lav bebyggelse. Byggemodningen af det første delområde forventes påbegyndt her i foråret 2019.

Det forventes at 90 procent af de opførte boligenheder bliver tilsluttet fjernvarmeforsyningen./Kolding Kommune

Klimaløsninger
Udvalget for plan og teknik i Vordingborg Kommune skal på sit møde i dag blandt andet tage stilling til en ansøgning om anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb til klimaløsninger på tre havne.

Arbejdet med de tre fysiske og strategiske udviklingsplaner sættes i gang i et parallelt forløb, så der med udgangen af 2019 foreligger tre planer, som anviser retning for udviklingen og klimasikringen af havnene.

Opgaven med at udarbejde udviklingsplanerne udbydes til eksterne konsulenter i et samlet offentligt udbud, hvor tværfaglige team inviteres til at afgive et samlet bud på de tre udviklingsplaner.

Administrationen foreslår, at der frigives 520.000 kr. fra klimapuljen til analyser og skitseoplæg vedrørende tekniske klimaløsninger, og at der anvendes 200.000 kr. fra projektet "Attraktive byggegrunde" til eksempelprojekt for klimatilpasningsløsninger på grundene langs Tubæk å som en del af Blå rute og udviklingsplanen for Præstø havn/strand./Vordingborg Kommune

Solcelleanlæg
Kalundborg Kommune har modtaget en henvendelse fra Egemarke Gods om muligheden for at etablere et cirka 27 hektar stort solcelleanlæg på en del af godsets jorde.

Sagen er endnu ikke fuldt oplyst, da projektudvikler ikke har igangsat de større undersøgelser endnu. Ansøger ønsker Kalundborg Kommunes foreløbige stillingtagen, inden projektet udvikles yderligere.

Indledningsvis skal der indkaldes ideer og forslag til planlægningen og miljøkonsekvensrapporten skal afgrænses.

Teknik- og miljøudvalget skal på sit møde i morgen tage stilling til, om processen skal sættes i gang./Kalundborg Kommune

Separatkloakering
Viborg byråd har vedtaget tillæg nr. 28 til spildevandsplan 2014-2018 endeligt.

Tillægget danner grundlag for, at den sidste del af det fælleskloakerede kloakopland i Tapdrup kan omlægges til separatkloak.

Nedertoften, Tapdrupvej og Taphedevej vil blive berørt af omlægningen./Viborg Kommune

Indeklimaforbedringer
Realdania har imødekommet en ansøgning fra Hvidovre Kommune om midler til udarbejdelse af en strategisk indeklimaplan for skolerne, der skal fremme børnenes trivsel, læring og udvikling.

Projektets samlede økonomiske ramme udgør 1.237.500 kr., hvoraf Realdania har bevilget 618.750 kr. og hvor Hvidovre Kommune selv bidrager med andre 618.750 kr. Det fremgår af dagsordenen for næste møde i børne- og uddannelsesudvalget i Hvidovre.

Realdania har iværksat en kampagne med fokus på at optimere skolers indeklima, og i alt 12 kommuner er udvalgt til at deltage i kampagnen.

I Hvidovre tager projektet afsæt i skolerne Dansborgskolen, Gungehusskolen og Avedøre Skole og erfaringer herfra skal kunne omsættes til brug for kommunens øvrige skoler./Hvidovre Kommune

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078