23948sdkhjf

Frederikshavn skal finde plads til biogasanlæg

I 2020 skal halvdelen af al husdyrgødning omdannes til grøn energi. Derfor leder Frederikshavn Kommune nu efter en velegnet placering til et biogasanlæg.
Biogas spiller en vigtig rolle i fortrængningen af de fossile brændstoffer og udledningen af CO2. Det er på den konto, at regeringen har iværksat initiativer for at fremme produktionen af biogas i kommunerne landet over.

I planlægningen af et biogasanlæg i Frederikshavn Kommune er der indtil videre opereret med, at biogassen opgraderes til naturgaskvalitet, så gasproduktionen kan sendes direkte på naturgasnettet. Det giver en stor fleksibilitet og store fordele med hensyn til opbevaring og distribution.

Sydvestlig placering
Frederikshavn kommune har i et samarbejde med Miljøministeriets Biogassekretariat gennemført en analyse af, hvor man kan placere et stort, fælles biogasanlæg i kommunen. Et kig ud over landskabet viser, at man skal begive sig til kommunens sydvestlige del for at finde den højeste koncentration af husdyrbedrifter, mens det tynder ud, så snart man bevæger sig nord for Frederikshavn by og ud langs kysten. Analysen peger på tre velegnede områder, nemlig Hørbylund, Badskær og Mølholt.

Åben for forslag
Frederikshavn Kommune er netop nu i gang med den indledende planlægning, som senere skal munde ud i et kommuneplantillæg, en eventuel VVM-redegørelse samt en helt konkret lokalplan. Projektet er frem til den 22. juni i en foroffentlighedsfase, hvor man kan bringe sine ideer og synspunkter på banen i forhold til placeringen af anlægget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078