23948sdkhjf

Med eksprestog til Kina

Der gemmer sig et kæmpe potentiale for danske leverandører til vandsektoren på det kinesiske marked. Det kan dog være svært tilgængeligt, for især små og mellemstore virksomheder.

Et nyt projekt fra Eksportforeningen – støttet af Industriens Fond, der går under navnet U-S-E Water, skal sætte fokus på nye måder at samarbejde på - på tværs af landegrænser og kontinenter - og skal gøre det muligt for flere danske virksomheder at finde relevante partnere og indgå i kommende vandprojekter i Kina.

- Danmark er frontløber på vandteknologiske løsninger, som kinesiske aktører efterspørger, men det er svært for SMV’erne at knække koden til markedet og for de større virksomheder at øge salget. Gennem projektet bliver virksomhederne en del af en skræddersyet og målrettet indsats, som skal forløse det store potentiale, der er for at øge det danske bidrag til at løse udfordringer inden for vand og spildevand i Kina, siger Charlotte Kjeldsen Krarup, udviklingschef i Industriens Fond.

Novicer og gamle kendinge
U-S-E Water bliver drevet af Eksportforeningens vandnetværk Danish Water Technology Group. Industriens Fond indgår i samarbejdet om projektet og støtter det med cirka 7 millioner kroner.

- Projektet henvender sig til danske SMV’er, men har to målgrupper. Dem, der allerede er i gang i Kina og dem, der skal løftes ud på markedet, fortæller project manager Andreas Julskjær Pedersen fra Eksportforeningen.

På den måde skal U-S-E Water-projektet både være løftestang for danske SMV’er til at etablere og skabe vedvarende eksport til det kinesiske marked, men samtidigt også bidrage til øget vækst i Kina for eksisterende danske virksomheder.

På flere fronter
Ifølge Ulrik Dahl, CEO hos Eksportforeningen, er Kina et svært marked, der kræver stor viden, kompetencer og de rette produkter for at komme ind som leverandør.

- I projektet arbejder vi på flere fronter - i Danmark med at give viden og afklare potentialet for danske leverandører og i Kina med at skabe bevidsthed om og øget efterspørgsel efter danske produkter. Den model kan bringe danske SMV’er ind på markedet og støtte etablerede virksomheder yderligere, siger Ulrik Dahl, der har 20 års erfaring i at hjælpe danske virksomheder ind på det kinesiske marked blandt andet som chef for handelsafdelingen på Generalkonsulatet i Shanghai.

Vandcenter Syd, Udenrigsministeriet og Shanghai Environmental Protection Industry Association er partnere i projektet, som dermed er forankret i både Danmark og Kina.

Eksportforeningens kontor i Shanghai vil spille en aktiv rolle i projektet og sørge for en tæt dialog med kinesiske kunder og samarbejdspartnere i samspil med virksomhederne og partnerne.

Inddragelsen af det kinesiske kontor sker for at imødekomme et stort behov for at skabe viden om danske kompetencer hos kinesiske partnere og opbygge kontakt til potentielle distributører, rådgivere og entreprenører gennem partnerskaber og alliancer. Dertil kommer, at virksomhederne ofte har behov for viden om krav, kunder og projekter i Kina, før de går ind på markedet, og også her kan projektet bidrage.

Netværks- og informationsmøder
Helt konkret startede projektet op i januar med informationsmøder i København og Skanderborg, hvor interesserede virksomheder kunne høre nærmere. 

- Netværksmøderne har været en succes. 23 virksomheder samt en lang række samarbejdspartnere deltog på møderne. Det har været meget positivt, fortæller Andreas Julskjær og uddyber:

- Dansk vandteknologi  har et godt navn og rammer ind i dagsordenen for eksport. Før vi gik igang fik vi letter-of-interest fra 17 virksomheder. Ti af de virksomheder sidder allerede i Kina.

Det er vigtigt for Andreas Julskjær Pedersen at understrege, at man ved deltagelse ikke forpligter sig til at være med alle de tre år, projektet løber.

- Man kan træde ind og ud undervejs og deltage i de aktiviteter, man har behov for. Det vil være forskelligt, hvad virksomhederne har behov for, så projektet indbefatter en række forskellige muligheder, siger han.

Screening af leads og kunder
Inden virksomhederne overhovedet kommer så langt som til at sætte foden på kinesisk jord, skal der gennemføres en markedsundersøgelse for de interesserede danske virksomheder, hvor formålet er screening og afklaring af, hvilke produkter og services virksomhederne har mulighed og størst potentiale for at sælge i kina. 

- For de virksomheder, som skal prøve kræfter med Kina for første gang, handler det om at afdække potentialet og finde ud af om produktet overhovedet kan klare sig på det kinesiske marked. For de virksomheder, der allerede er etableret iKina, skal vi igennem en screeningsproces efter nye leads og kunder og have afdækket komplementære løsninger og produkter, fortæller Andreas Julskjær Pedersen.

Dernæst venter en lang række af forskelligartede aktiviteter.

En af dem er et dialogmøde i Kina, hvor man samler de danske virksomheder, der allerede har fået fodfæste i Kina, og parrer dem med kinesiske projektejere.

Dertil kommer flere besøg til og fra Kina, hvor deltagerne kommer i tæt dialog med kinesiske beslutningstagere, partnere og slutkunder.

- Ved at udbyde en lang række af aktiviteter klæder vi de nye virksomheder ordentligt på og gør opmærksom på de barrierer, der kan være. Virksomhederne, der allerede er i Kina, skal i den forbindelse bruges som erfaringsbank. Vi kommer til at udarbejde  en køreplan for de nye virksomheder og lytte til de erfarne virksomheder, fortæller Andreas Julskjær.

Danmark - Kina tur/retur
En af de gennemgående aktiviteter i projektet er roadshows i Kina, hvor relevante kinesiske samarbejdspartnere deltager.

- Vi kommer til at tage en del ture til Kina for at møde potentielle kunder, samarbejdspartnere mv., da det er afgørende for at knytte bånd og skabe muligheder for salg og samarbejde, siger Andreas Julskjær Pedersen.

Eksportforeningen vil ligeledes invitere de kinesiske deltagere i projektet til Danmark, hvor de kan møde potentielle danske leverandører af vandteknologiske løsninger. En af de ture kommer til at gå forbi Vandcenter Syd på Fyn.

- Vandcenter Syd, der også deltager i projektet, skal ikke sælge løsninger, men fortælle, hvad er vi gode til. Vandcenter Syd skal fungere som showroom. De skal gøde jorden for, at danske virksomheder kan gennemføre salget i Kina, siger Andreas Julskjær Pedersen. 

Nye lande - nye sektorer
Hele projektet løber over de næste tre år og i løbet af den periode vil en række danske virksomheder hente sig en hel del erfaringer og forhåbentlig kunder i Kina.

- Alle de resultater, vi opnår undervejs, og det, vi kommer frem til, vil blive lagt frem på USEwaterproject.com. Der skal udarbejdes en drejebog for, hvordan man gør, og hvordan man overfører viden fra de erfarne til de uerfarne, fortæller Andreas Julskjær Pedersen.

Når de tre år er gået skal læringen fra projektet helst kunne genbruges. Det er målet i hvert tilfælde.

- Håbet er, at projektet, eller rammerne for projektet, kan anvendes i andre lande eller at det kan overføres til andre sektorer, slutter Andreas Julskjær Pedersen. 

Hold dig opdateret med Energy Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sol-virksomhed vinder DI Prisen 2019

1

Første spadestik til ny brændselscellefabrik

Forsker vil fjerne medicinrester fra spildevand med selvrensende membran

Eksperter kalder finansiering af DI's grønne plan urealistisk

Ørsted sælger fra for 21 milliarder

Energiselskabet siger farvel til sine danske aktiviteter inden for eldistribution, privatkunder og udendørsbelysning

2

Ny rekord: Vindmøller leverede 30 procent mere end forbruget

Nyhedsbrev

Klumme:
Debat
Danmark bør have en strategi for ladeinfrastruktur til elbiler

Online Avis Arkiv

Skyder trecifret millionbeløb i to jyske solparker

Dansk Energi og DI stifter Erhvervslivets Klimaalliance

Ellen er tilbage på søen efter en uge i lejet

Siemens Gamesa har kig på konkurstruet konkurrent

1

Hofor køber solcellepark

Kæmpe testbænk tager form på Fyn

Danske R&D Test Systems designer og bygger vindindustriens største og mest avancerede testbænk

Nu tager Forsyning Helsingør selv skraldet

Historisk havvindmøllepark fylder rundt

Stor ekstraregning venter fynsk renseanlæg

1

Så meget steg fjernvarmeprisen i det seneste år

Siemens Gamesa opruster i Taiwan

Pesticid i drikkevand er mindre farligt end først antaget

Vismænd advarer mod øget olieproduktion i Nordsøen

Vestas henter norsk ordre

Rift om vindmølleanparter i Hirtshals

Magasinet Forsyning
Geus leger gemmeleg med den grønne energi

Forskere fra Geus er nu klar med et værktøj, der kan vise hvor i landet, der er lagringspotentiale i den øvre undergrund.

Finansminister varsler flere klimatiltag på finanslov

Underleverandør skærer ned efter Vestas-fyringer

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Sønderborg vært for løsningsorienteret klimakonference

Vestas åbner midlertidig fabrik i Viborg

Dansk Norsea-ledelse får øget ansvar

Ugens grin: Strømafbrydelser

Vestas trækker tilbud på Suzlon

14

Regeringen giver blå blok klima-ultimatum

Energibranchen ønsker regulering af biomasse

Ørsted bygger vindmøllepark i Nebraska

Finsk ordre til Vestas

Hess udnævner ny direktør i Danmark

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Oprydningssalg - skiltepylon til under halv pris

Klimavenlige ventilatorer og verdensmål nr. 13

Træ eller beton – hvad er mest bæredygtigt?

ABB-kontakter øger patientsikkerheden på Nyt Aalborg Universitetshospital

Kommer du også til HI Messen for at få inspiration?

Kom på besøg hos Støvring Kraftvarmeværk

Ny micro griber kan håndtere skrøbelige dele

Undgå rygsmerter grundet dårlige ergonomiske forhold

Cylindere af rustfrit stål på årets hi-messe

Mød Pizzato Elettrical på HI messen 1-3 Okt stand E4016

Skal udstyret være i orden, skal du vælge DENSORB

RCS Remote - For mange anvendelser

Lovpligtigt tilsyn af din gasinstallation

Technoflex Koblinger

Isolerende oilietester

Weiss WO2 produceres ikke længere

Lindpro energioptimerer Farum Midtpunkt

Optimér din viden om transformerstationer (10/0,4 kV)

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsugeranlæg til produktionshal til frøproduktion

Du er ved at blive snydt!

Mød Fibox på hi Tech & Industri Scandinavia 1.-3. oktober 2019

Gratis seminarer om bæredygtigt byggeri

Veluddannede medarbejdere i TESS

Nu kan du bestille online i vores eShop

Busch fremviser det nyeste indenfor vakuummåling til DiaLabExpo!

Send til en kollega

0.175