23948sdkhjf

Med eksprestog til Kina

Der gemmer sig et kæmpe potentiale for danske leverandører til vandsektoren på det kinesiske marked. Det kan dog være svært tilgængeligt, for især små og mellemstore virksomheder.

Et nyt projekt fra Eksportforeningen – støttet af Industriens Fond, der går under navnet U-S-E Water, skal sætte fokus på nye måder at samarbejde på - på tværs af landegrænser og kontinenter - og skal gøre det muligt for flere danske virksomheder at finde relevante partnere og indgå i kommende vandprojekter i Kina.

- Danmark er frontløber på vandteknologiske løsninger, som kinesiske aktører efterspørger, men det er svært for SMV’erne at knække koden til markedet og for de større virksomheder at øge salget. Gennem projektet bliver virksomhederne en del af en skræddersyet og målrettet indsats, som skal forløse det store potentiale, der er for at øge det danske bidrag til at løse udfordringer inden for vand og spildevand i Kina, siger Charlotte Kjeldsen Krarup, udviklingschef i Industriens Fond.

Novicer og gamle kendinge
U-S-E Water bliver drevet af Eksportforeningens vandnetværk Danish Water Technology Group. Industriens Fond indgår i samarbejdet om projektet og støtter det med cirka 7 millioner kroner.

- Projektet henvender sig til danske SMV’er, men har to målgrupper. Dem, der allerede er i gang i Kina og dem, der skal løftes ud på markedet, fortæller project manager Andreas Julskjær Pedersen fra Eksportforeningen.

På den måde skal U-S-E Water-projektet både være løftestang for danske SMV’er til at etablere og skabe vedvarende eksport til det kinesiske marked, men samtidigt også bidrage til øget vækst i Kina for eksisterende danske virksomheder.

På flere fronter
Ifølge Ulrik Dahl, CEO hos Eksportforeningen, er Kina et svært marked, der kræver stor viden, kompetencer og de rette produkter for at komme ind som leverandør.

- I projektet arbejder vi på flere fronter - i Danmark med at give viden og afklare potentialet for danske leverandører og i Kina med at skabe bevidsthed om og øget efterspørgsel efter danske produkter. Den model kan bringe danske SMV’er ind på markedet og støtte etablerede virksomheder yderligere, siger Ulrik Dahl, der har 20 års erfaring i at hjælpe danske virksomheder ind på det kinesiske marked blandt andet som chef for handelsafdelingen på Generalkonsulatet i Shanghai.

Vandcenter Syd, Udenrigsministeriet og Shanghai Environmental Protection Industry Association er partnere i projektet, som dermed er forankret i både Danmark og Kina.

Eksportforeningens kontor i Shanghai vil spille en aktiv rolle i projektet og sørge for en tæt dialog med kinesiske kunder og samarbejdspartnere i samspil med virksomhederne og partnerne.

Inddragelsen af det kinesiske kontor sker for at imødekomme et stort behov for at skabe viden om danske kompetencer hos kinesiske partnere og opbygge kontakt til potentielle distributører, rådgivere og entreprenører gennem partnerskaber og alliancer. Dertil kommer, at virksomhederne ofte har behov for viden om krav, kunder og projekter i Kina, før de går ind på markedet, og også her kan projektet bidrage.

Netværks- og informationsmøder
Helt konkret startede projektet op i januar med informationsmøder i København og Skanderborg, hvor interesserede virksomheder kunne høre nærmere. 

- Netværksmøderne har været en succes. 23 virksomheder samt en lang række samarbejdspartnere deltog på møderne. Det har været meget positivt, fortæller Andreas Julskjær og uddyber:

- Dansk vandteknologi  har et godt navn og rammer ind i dagsordenen for eksport. Før vi gik igang fik vi letter-of-interest fra 17 virksomheder. Ti af de virksomheder sidder allerede i Kina.

Det er vigtigt for Andreas Julskjær Pedersen at understrege, at man ved deltagelse ikke forpligter sig til at være med alle de tre år, projektet løber.

- Man kan træde ind og ud undervejs og deltage i de aktiviteter, man har behov for. Det vil være forskelligt, hvad virksomhederne har behov for, så projektet indbefatter en række forskellige muligheder, siger han.

Screening af leads og kunder
Inden virksomhederne overhovedet kommer så langt som til at sætte foden på kinesisk jord, skal der gennemføres en markedsundersøgelse for de interesserede danske virksomheder, hvor formålet er screening og afklaring af, hvilke produkter og services virksomhederne har mulighed og størst potentiale for at sælge i kina. 

- For de virksomheder, som skal prøve kræfter med Kina for første gang, handler det om at afdække potentialet og finde ud af om produktet overhovedet kan klare sig på det kinesiske marked. For de virksomheder, der allerede er etableret iKina, skal vi igennem en screeningsproces efter nye leads og kunder og have afdækket komplementære løsninger og produkter, fortæller Andreas Julskjær Pedersen.

Dernæst venter en lang række af forskelligartede aktiviteter.

En af dem er et dialogmøde i Kina, hvor man samler de danske virksomheder, der allerede har fået fodfæste i Kina, og parrer dem med kinesiske projektejere.

Dertil kommer flere besøg til og fra Kina, hvor deltagerne kommer i tæt dialog med kinesiske beslutningstagere, partnere og slutkunder.

- Ved at udbyde en lang række af aktiviteter klæder vi de nye virksomheder ordentligt på og gør opmærksom på de barrierer, der kan være. Virksomhederne, der allerede er i Kina, skal i den forbindelse bruges som erfaringsbank. Vi kommer til at udarbejde  en køreplan for de nye virksomheder og lytte til de erfarne virksomheder, fortæller Andreas Julskjær.

Danmark - Kina tur/retur
En af de gennemgående aktiviteter i projektet er roadshows i Kina, hvor relevante kinesiske samarbejdspartnere deltager.

- Vi kommer til at tage en del ture til Kina for at møde potentielle kunder, samarbejdspartnere mv., da det er afgørende for at knytte bånd og skabe muligheder for salg og samarbejde, siger Andreas Julskjær Pedersen.

Eksportforeningen vil ligeledes invitere de kinesiske deltagere i projektet til Danmark, hvor de kan møde potentielle danske leverandører af vandteknologiske løsninger. En af de ture kommer til at gå forbi Vandcenter Syd på Fyn.

- Vandcenter Syd, der også deltager i projektet, skal ikke sælge løsninger, men fortælle, hvad er vi gode til. Vandcenter Syd skal fungere som showroom. De skal gøde jorden for, at danske virksomheder kan gennemføre salget i Kina, siger Andreas Julskjær Pedersen. 

Nye lande - nye sektorer
Hele projektet løber over de næste tre år og i løbet af den periode vil en række danske virksomheder hente sig en hel del erfaringer og forhåbentlig kunder i Kina.

- Alle de resultater, vi opnår undervejs, og det, vi kommer frem til, vil blive lagt frem på USEwaterproject.com. Der skal udarbejdes en drejebog for, hvordan man gør, og hvordan man overfører viden fra de erfarne til de uerfarne, fortæller Andreas Julskjær Pedersen.

Når de tre år er gået skal læringen fra projektet helst kunne genbruges. Det er målet i hvert tilfælde.

- Håbet er, at projektet, eller rammerne for projektet, kan anvendes i andre lande eller at det kan overføres til andre sektorer, slutter Andreas Julskjær Pedersen. 

Hold dig opdateret med Energy Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Olie- og gasselskab afskediger 200 i Esbjerg

Forsyningstilsynet i svar på tiltale: Ingen tvivl i bekendtgørelse

Travle skibe øger Danmarks energiforbrug

Sønderborg Forsyning henter ny direktør hos Energinet

Ny undersøgelse: Glade solcelleejere vil gerne have et batteri

Nyhedsbrev

Dansk suntracker indtager Sylt

Online Avis Arkiv

Japansk gennembrud på 455 MW

Nordsøsamarbejdet: Det skal være mere smidigt at sætte havvind op

Puglia, Mors og Thisted: European Energy køber solceller for en kvart milliard

Træk stikket, når det buldrer og brager

Magasinet Forsyning
Danskerne vil selv til lommerne for at leve bæredygtigt

Endnu mere dansk solvarme på verdens tag

Største investering i nyere tid: Ewii investerer en milliard

Forsyningstilsynet i Verdo-sag: To ud af tre løsninger urimelige for kunderne

Udvider testcenter: Vestas skal teste flere vinger i Aalborg

Derfor trækker A.P. Møller sig fra nordjysk geotermi

Klumme:
Debat
Energipolitik: Der er brug for en grøn kurs

Dansk selskab indgår aftale om flydende havvind

Nordjysk geotermiprojekt mister sin hovedaktør

Ørsted og Vattenfall sammenkobler havmølleparker i Nordsøen

Kamstrup-direktør skal stå i spidsen for ny DI-forening

Søby Værft kan tilbageholde Ellen

Magasinet Forsyning
Biofos renser grundigere end nødvendigt

Magasinet Forsyning
Genvindingens vinde blæser mildt over Biofos

EU-Kommissionen revser Danmarks grønne ambitioner

Vestas napper endnu en storordre i Brasilien

Magasinet Forsyning
Der skal mere end aktivt kul på banen

Storordre til Siemens Gamesa

S bløder op på tidligere nej til russisk gasledning

Dansk forhaling af Nord Stream 2 giver Ukraine trumfkort overfor Rusland

Oliedirektør idømmes fem års fængsel for mandatsvig

1

Magasinet Forsyning
Ready: Mere end solceller og energirenovering

Ny formand og sekretariatsleder i DIs affaldssektion

Energiselskaber står på spring til guldhøst på 5G-mobilnettet

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Organisationer i fælles front om Energispareordningen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mobil aircondition, nem og hurtig køling- Spar 20%

Dennis scorer 12-taller – og er nu udlært elektriker hos EL:CON

WAGO 2-etages rækkeklemmer med betjeningsknap og vertikallederindgang

Moderne byggeri kræver bedre batterier

Manicus Teknik din leverandør af KTR koblinger

Bisca har udvidet sit grønne ansvar med Kosan BioMix

Technoflex Afbalancering

Dansk Procesventilation har færdiggjort central rengøringsløsning/støvsuger til EX-område

Lagerførende salg

Nyt sortiment fra Gunnebo Industries! →→→→

Sidste dag med 40% besparelse på Pro One blæsepistolen

SF6-gas autorisationskursus

Lige meget hvor du er kan du altid bruge Kelin Kit.

Dataanalyse anvendes til at optimere dansk gærproduktion

Kompakt M8x1 connector til Profinet

Vinkøleanlæg uden udedel - stabil kølig temperatur og relativ luftfugtighed

WAGO's professionelle værktøj til elektrisk forbindelsesmateriel

Eksplosionsikret stik og udtag fra Marechal

Termisk opsprøjtnings opgave ved Thybotech ApS i dag.

Sidste chance for at spare 40% på Pro One blæsepistolen

DIS åbner afdeling i Sønderborg og inviterer til åbningsreception

Har du et favorit bæredygtigt produkt eller person?

Sierra Wireless udnævner DeltaM2M til AirLink® Premier Partner

Forbered dig til høst med en BSV kornskovl!

Flyderswitche til overvågning af væskeniveauer

Send til en kollega

0.588