23948sdkhjf

Lundsby Biogas bygger nyt og bygger til

Hvad har Iglsø Biogas, Grønhøj Bioenergi og Viborg Bioenergi til fælles?

De vil alle sammen super gerne have et biogasanlæg fra Lundsby Biogas.

Her i årets første måneder er ordrerne nærmest væltet ind på Niels Pedersens Alle i Tjele.

Både hos Iglsø Biogas og Grønhøj Bioenergi er der tale om udvidelser af allerede eksisterende anlæg. Mens Viborg Bioenergi er et sprit nyt anlæg, der, hvis alt går vel, skal opføres ved Vammen i Viborg Kommune.

Kontrakter
Selvom der er skrevet kontrakt med ovenstående biogas-selskaber, så kan Lundsby Biogas altså ikke sådan lige med det samme komme til at bygge til og bygge nyt.

En del af projekterne skal først en tur gennem den politiske mølle og have hentet tilladelser til det ene og det andet. Så der vil stadig være en del ubekendte i forhold til projekterne – især efter at regeringen har ændret vilkårene for støtten til biogas.

- Da vi skriver under på de ting her, ved vi ikke, at der kommer den her lovgivning fra regeringen.Men nu har vi fået tilsagn om, at de (biogasselskaberne red.) gerne vil bygge med os. Og så deltager vi selvfølgelig i hele processen, siger Gert Rosenqvist, administrerende direktør hos Lundsby Biogas.

Knapt kommet i gang
Det er bestyrelsen hos Iglsø Biogas, der, knapt et halvt år efter indvielsen af det nuværende anlæg, har bestemt sig for en udvidelse.

- Anlægget er dog i forvejen ret stort, så det bliver ikke de store synlige forandringer på anlægget. Der vil blive etableret en enkelt lagertank mere – ellers sker udvidelsen mest ved at tilføje- eller udskifte delelementer på anlægget, således kapaciteten bliver større, oplyser Lundsby Biogas på sin hjemmeside. 

Hele projektet forventes igangsat sidst på året og forventes færdigt primo 2020.

Producerer mere end ventet
Grønhøj Bioenergi blev sat i drift for halvandet år siden og også her er man klar til at udvide.

Anlægget har nemlig produceret en del over det budgetterede, hvilket har afstedkommet, at ejerne i længere tid har overvejet at udvide anlægget.

Behovet for en udvidelse er blevet mere presserende efter, at Grønhøj Bioenergi ApS har indgået aftale om levering af biogas til Frederiks Kraftvarmeværk.

Udvidelsen vil blive igangsat i løbet af 2019, og forventes færdig primo 2020.

Stadig på tegnebrættet
Det er nu ca. halvandet år siden en gruppe investorer gik i gang med at planlægge Viborg Bioenergi ved Vammen.

Nu er processen kommet så langt, at Lundsby Biogas har indgået kontrakt med investorgruppen, som består af Serupgård Svineproduktion, Danroots, Jakob Stausholm & Søren Nymann.

Anlægget skal placeres på Sønderupvej 1 i Tjele. Projektet vil kunne håndtere cirka 250.000 ton husdyrgødning, halm og biprodukter – heraf vil ca. en trediedel være økologisk.

Projektet forventes igangsat sidst på året og sat i drift medio 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109