23948sdkhjf

Konkurrencestyrelsen godkender Energinets milliardkøb

Grønt lys for Energinets erhvervelse af samtlige aktier i HMN GasNet.

- Idet fusionen på baggrund af de foreliggende oplysninger ikke giver anledning til indsigelser, har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkendt fusionen efter en forenklet sagsbehandling. Godkendelsen er givet under forudsætning af, at de oplysninger, de deltagende virksomheder har afgivet, er korrekte, skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en afgørelse på sin hjemmeside.

Godkendelsen betyder, at Energinet nu får enekontrol over HMN GAsNet og dermed også gasdistributionsnettet i hovedstadsområdet og i Midt- og Nordjylland.

Energinet ejer og driver i forvejen væsentlige dele af den danske energiinfrastruktur, herunder el- og gastransmissionsnettet. Endvidere ejer og driver Energinet gasdistributionsnettet i Syd- og Sønderjylland, Syd- og Vestsjælland, på Fyn samt enkelte ledningstrækninger i Københavnsområdet.

På statens hænder
Baggrunden for overtagelsen af HMN GasNet er, at regeringen ønsker at samle og effektivisere det danske gasdistributionsnet. Energinet købte allerede i 2016 på statens vegne gasdistributionsnettet i det sydlige Jylland og på Syd- og Vestsjælland af Dong Energy (Ørsted).

I marts 2018 købte Energinet ledningsnettet på Fyn af NGF Nature Energy Distribution A/S. De to selskaber er nu samlet i Energinets datterselskab Dansk Gas Distribution A/S.

Nu er HMN GAsNet altså også kommet på statslige hænder. Det har Energinet betalt 1,8 milliarder for.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115