23948sdkhjf

Politisk flertal vil ligestille varmepumper og elpatroner

Store varmepumper, som kan lagre vindmøllestrøm, på landets fjernvarmeværker er kommet et skridt nærmere.
Energiordførerne hos et flertal af de politiske partier er enige om, at ligestille store varmepumper og elpatroner i en kommende afgiftsreform.

Det fremgår af en rundspørge foretaget blandt energiordførerne. Det skriver ing.dk.

I det nuværende afgiftssystem betaler elpatroner afgift pr. produceret varmenhed. Det gavner elpatronernes lave varmeproduktion.

Nødvendig når der tages flere vindmøller i brug
I et notat fra Aalborg Universitet fremgår det, at der er interesse i at installere de store varmepumper, men at der i stedet installeres varmepatroner på flere kraftvarmeværker.

Eksperter på området udtrykker således glæde ved udsigten til en omlægning af afgifterne, som er vigtig for lagring af den voksende mængde vindmøllestrøm.

- Det er nødvendigt for at sikre en brændselseffektiv udnyttelse af vedvarende energi, at vi snart får de store varmepumper i spil – ikke mindst når Anholt-parken om kort tid sender yderligere mængder af vindmøllestrøm ind i systemet, siger Lektor ved Aalborg Universitet Brian Vad Mathiesen med henvisning til til analyser i Dansk Fjernvarmes Varmeplan Danmark og IDAs Klimaplan 2050.

Enighed om målet men ikke detaljerne
Trods enigheden om, at en afgiftsreform skal fremme store varmepumper, er det usikkert hvordan reformen præcist skal udformes og hvornår den kan ventes gennemført.

Venstre og Konservative ønsker en afgiftsændring gennemført hurtigst muligt, og gerne med start fra januar 2012.

Det Radikale Venstre, Socialdemokraterne og Enhedslisten støtter også en ændring, mens de to sidste først forventer det gennemført om et år, da partierne ønsker problemstillinger ordentligt belyst.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079