23948sdkhjf

Energi for hele familien

I dag går tusindvis af børn på sommerferie i flere uger.

For at de ikke skal kede sig, kan du lade sommerferiens udflugt gå til en af Danmarks mange forlystelser, hvor energi og læring er i højsædet.

Energy Supply har - som sidste år - fundet et par forlystelser, der er helt i tråd med portalens og tidens ånd, og hvor man kan få svar på mangt og meget om energi i Danmark.

Vores Vind
Udstillingen Vores Vind på Otto Pedersvej i Hvide Sande fortæller om udviklingen og betydningen af blæsten over det vestjyske.

Det er en række af virksomheder fra offshorevindindustrien, der er gået sammen om at give en helt unik mulighed for at få et spændende indblik i vindens muligheder og i offshore vind-industrien.

Baggrunden for udstillingen er ikke mindst etableringen af Horns Rev 3, der som bekendt kommer til at bestå af 49 vindmøller med en effekt på hele 406,7 MW.

På udstillingen udstiller de deltagende virksomheder mange af de værktøjer, der i dag anvendes i offshore vindindustrien – eksempelvis på Horns Rev – og der vil eksempelvis være mulighed for at se, hvordan en elevator i en vindmølle ser ud og der er mulighed for at gætte højden på en vindmølle.

Artiklen fortsætter efter videoen, der er produceret af Vattenfall.

Danfoss Universe
Beliggende på Als i det sønderjyske finder man Danfoss Universe. Her kan man gå på opdagelse i hverdagens teknologi og blive langt klogere på de forskellige energiformer.

Her kan man tage en tur i en elbil, lave energi ved hjælp af bølger og pumpe olie op fra undergrunden.

Poul La Cour Museet
Poul la Cour (1846-1908) var pioner på området aerodynamik og kendt for udvikling af vindmøller til fremstilling af elektricitet.

Ved forsøg i sin vindtunnel udviklede han teorien for det ideelle vingeprofil og opdagede, at suget bag vingen var lige så vigtigt som vindens tryk.

Poul la Cour forskede også i oplagring af vindenergien ved elektrolyse af vand til ilt og brint.

Hans forsøgscenter fra 1897 i Askov fungerer i dag som museum for Danmarks vindmøllehistorie samt som undervisningssted for børn og unge mennesker i naturvidenskabelige fag.

Energimuseet
I Bjerringbro i det midtjyske ligger Energimuseet, der lader dig komme helt tæt på elektricitetens forunderlige verden - og giver dig et væld af muligheder for at opdage, prøve, forundres og mindes.

Oplev Energihaven med geder og biogasanlæg og bliv lidt klogere på et kredsløb, hvor gedernes lort, gæsternes grønne affald og biologisk affald fra museets køkken blive forvandlet til gas, der kan bruges til f.eks. madlavning.

Elektricitetens hus og de historiske huse er en tidslomme med el-apparater og hverdagsting fra elektricitens indtog frem til 2006. TV, lamper, hospitalsudstyr, radio og meget, meget mere.

I Tangebygningen kører turbinerne i vandværket. På Ørsted-loftet kan pilfingre i alle aldre, kan lave sjove forsøg og tests. Museet har her sat fokus på H.C. Ørsted, som for 200 år siden opdagede at magnetisme og elektricitet hænger sammen.

Energisti Knivholt
  Energisti Knivholt i Frederikshavn er et udstillingsvindue for vedvarende energi-installationer i størrelsesordenen 1:1. Her kan man se på solvarme, søvarme, elcykler, vindmøller og husstandsmøller.

Et sted på stien ved søens bred ligger en 1:5-udgave af bølgeenergianlægget Crestwing.

Artiklen fortsætter efter videoen, der er produceret af Energibyen Frederikshavn

Experimentariet
Skal du til hovedstaden på ferie kan du slå vejen forbi det nye Experimentarium.

Her kan man i området Energizonen gå på opdagelse i sit eget energiforbrug og eksperimentere med alternative energikilder.

Du kan blive klogere på magnetisme og elektricitet fra magnetjernsten til moderne vindmøller. Du kan finde ud af, hvad CO2 er for noget og hvor den kommer fra og hvor den forsvinder hen.

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg
Fiskeri- og Søfartsmuseet åbner døren til en verden, som de færreste har besøgt, og som er dybt fascinerende at opleve.

Udstillingen ”Energi fra Havet – Dansk offshore på Nordsøen” tager dig med ud på platformene på havet, under platformene på havbunden, ned i undergrunden og op i luften, hvor Nordsøen åbner sig i helikopterperspektiv. Sløret løftes for en vigtig del af Danmark, som normalt ikke er synlig for offentligheden, og der gives en grundviden om, hvordan olie, gas og vindkraft produceres i dag og anvendes til at holde Danmark i gang.

Gas-museet
På Gas-museet i Hobro kan man kaste sig ud i en masse spændende sommerferie-aktiviteter.

Udstillingerne på GASmuseet følger udviklingen i danskernes energiforbrug og levevilkår fra begyndelsen i 1800-tallet og ind i fremtiden. Historiske udstillinger om bygas, flaskegas og naturgas fortæller om den store betydning som gas-energi har haft for livet i by og på land.

Fremtidens energiforsyning og overgangen til vedvarende energikilder kan ses i en udstilling med fokus på boligformer og transportforhold.

Harteværket
Tre km fra Koldings centrum ligger Danmarks første større vandkraftværk opført 1918-1920.

Her kan man komme helt ind i den gamle turbinehal og på tæt hold opleve, hvordan vand bliver til strøm. Man kan også tage på rundtur i værkets krinkelkroge, opleve magien i den interaktive sandkasse eller se udstillingen med el-apparater fra oldefars tid.

Artiklen fortsætter efter videoen, der er produceret af Oplevelsescenter Harteværket

Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi
I Hurup i Thy finder man Nordisk Folkecenter.

Her kan man opleve den vedvarende energis forunderlige verden. Her findes solceller, solfangere, små vindmøller og mini-kraftvarmeanlæg. Du kan også finde biler, der køer på el, brint eller planteolie.

Samsø Energiakademi
På Samsø Energiakademi arbejder forskere frem mod Samsøs vision om at blive fossilfri i 2030, og det vil sige, at øen om mindre end 12 år skal få al sin energi fra vedvarende energikilder.

Samsø Energiakademi er et projekthus, hvor forskere indsamler viden fra forskellige vedvarende energi-projekter rundt om på øen, lige fra vindmøller og halmfyr til rapstraktorer og solfangere.

Energiakademiet åbner om sommeren for udstillinger for turister og energiinteresserede, og du kan her blive klogere på forskellige energiformer og se eksempler på de teknologier, der gøres brug af på Samsø, for eksempel et mini-solcelleanlæg, solfangere og vindmøller.

Du kan også komme med på endagsture, der informerer dig om Samsøs historie som Vedvarede Energi Ø og tager dig med rundt til energianlæg på øen.

Segway-Tours & GoBoat
I København ligger Segway-tours, hvor du på timebasis kan leje en segway og tage på en miljøvenlig guidet rundtur i Dronningens København.

Hvis du til gengæld ønsker at opleve Hovedstaden eller Aalborg fra søsiden, så er GoBoat et glimrende alternativ til en benzindreven båd. Her bliver man kaptajn for egen el-dreven båd og så er det ellers bare om at lægge fra land.

Testcenter for store vindmøller i Østerild
I det øverste venstre hjørne af Jylland finder man Det Nationale Testcenter for Store Vindmøller i Østerild.

Her kan du på nærmeste hold opleve når vindmølleproducenterne og DTU Vindenergi afprøver prototyper på de helt store havvmøller.

Økolariet
Økolariet ved Vejle er et spændende og anderledes science- og oplevelsescenter.

I udstillingen 'Energi – Tilbage til fremtiden', sættes der fokus på vores energiforbrug før og nu. Du kan tage en tur til fortiden og få et indblik i, hvordan vi brugte energi tidligere, og hvad konsekvenserne blev i form af klimaforandringer. Du kan hilse på energiens store videnskabsmænd, og I telefonboksen kan du ringe til fortiden og få beretninger fra personer, der levede dengang.

I eksperimentariet kan du lave energi på cyklen og i en ny Virtual Reality film kan du følge energiens rejse fra vindmøllen gennem ledningen til stikkontakten.

Hold dig opdateret med Energy Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Første værk på haveparkaffald kan blive det sidste

Første spadestik: Nu kan Dall Energy gå i gang i Sorø

Fem russiske ordrer til Vestas

Hofor aflyser udledning: Kigger på tre scenarier

GEV tester air condition på fjernvarmevand

Ørsted sælger offshore-transmissionanlæg for miliarder

Nyhedsbrev

12.585 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Elnetselskab betalte søsterselskab for meget for energibesparelser

Online Avis Arkiv

MHI Vestas tæt på rekordordre

1

Dødelig bakterie i vandet på Aarhus Rådhus

Genanvendelige katalysematerialer skal skabe bæredygtigt energilager

Vestas sluttede foråret af med to ordrer

Siemens Gamesa snupper endnu en fransk kæmpeordre

2

Gentofte har på fem år udledt 10 mia. liter urenset spildevand i Øresund

NKT udnævner ny CFO

Nye energiprojekter på vej

Inga skal tygge sig gennem Nordhavns undergrund

Eurowind får grønt lys til hybridpark

2

Vejen banet for en grønnere varme: Dispensation fra kraftvarmekravet i hus

Energistyrelsen godkender 50 MW havvandsvarmepumpe, el- og fliskedler

Video: Vindmølletårn af træ har rejst sig på Bjørkø

Siemens Gamesa render med 496 MW fransk vind

De sætter signal til Aalborgs letbane på gummihjul

Klimaminister overvejer fortsat oliejagt i Nordsøen i 2050'erne

Hofor: Bygherre krævede spildevandsudledning i maj. Løgn, siger bygherre

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Vestas lander hidtil største ordre i Vietnam

Første MHI Vestas-møller installeret i hollandsk havmøllepark

11 organisationer stiller borgerforslag: Stop oliejagt i Nordsøen

Forsyning Helsingør advarer mod aggressive telefonsælgere

Danfoss og Grundfos forfølger milliardmarked i tæt parløb

Ny CEO hos Connected Wind Services

Ny formand for Dansk Batteriselskab

Danske Kraftvarmeværker får ny direktør

Kamstrup: - Vi skaffer nye ordrer rent virtuelt

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

2

De første 500 ton affaldsplast er landet hos Quantafuel

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vindmøllebranchen samfundsbidrag steg i 2018

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

1-faser El-måler til strømtransformer tilslutning

Charles Christensen A/S har vundet stor rammeaftale

Sammenligning af kabinetkølere

Lynhurtig indsats forhindrede langvarigt nedbrud

NOMO anvender en "total cost of ownership" indgangsvinkel

Står du på hovedet?

Tør du tage springet?

Britiske Autodesk vælger bott

Eksklusive lejligheder på Barndommens gade (Toves Gaard)

Produktionsoverblik - hvor som helst og når som helst

Bedre armerings-nummerering - gratis webinar d. 5/6

Vinkøleanlæg uden udedel - stabil kølig temperatur

Ailes Marines vælger Prysmian 66 kV inter-array kabler

Kugleventiler til forskellige applikationer - ProMetal

PCSCHEMATIC Cabledim version 3.0 videopræsentation

Ét år til EOT 2021: Flere nyheder på programmet

Serie af webinarer målrettet life science sektoren

TRISTAR tårn ventilation

AB Electric sætter lys på 24.000 m2

Webinar - muligheder og eksportpotentialer i USA

Løft sikkert med kæde

CNC-maskine olietågeudsugning  fra Dansk Procesventilation

Udbud med forhandling

Send til en kollega

0.14