23948sdkhjf

Nordjysk virksomhed leverer elleve store varmepumper til kran-producent

Virksomheden ThermoNova har tidligere leveret et varmepumpeanlæg til en nyudstykning af boliger i Vester Nebel i Kolding Kommune. Også hos Unika Plast i Ans og Rokkedahl Foods er der sat en Thermonova varmepumpe i drift.

Nu har Nibe-virksomheden afsluttet sin største ordre nogen sinde.

Elleve store industrielle luft-til-luft varmepumper til producent af byggekraner Krøll Cranes i Lynge nær Allerød.

Direktør hos Thermonova Mads Hougaard fortæller, at det er den samme type varmepumpe, som man sætter op i et sommerhus, bare 10 gange større.

- En varmepumpe passer til 1.000 kvadratmeter hal og så er den bygget til industri. Den egner sig bedst til produktions- og lagerhaller, forklarer Mads Hougaard.

Selvom Thermonova selv udvikler og producerer varmepumper, så er de 11, der nu er installeret i Lynge, ikke fremstillet i Nordjylland.

- De kommer fra virksomheden Templari. Vi har agenturet på deres pumper i Danmark og Norge, forklarer Mads Hougaard, der har solgt løsningen gennem projektselskabet Grøn Industri, der sikrer finansieringen.

Fyrtårnsprojekt
Varmepumperne er sat op, og nu forventer Mads Hougaard, at de kan bane vejen for flere projekter af samme kaliber.

- Det er Danmarks største luft-til-luft varmepumpeprojekt. Vi håber da, at det kan blive et fyrtårnsprojekt, og at andre virksomheder får øjnene op for, at det her kan lade sig gøre. Det giver en god varmekomfort og så kan det økonomisk betale sig, siger han.

Hos Krøll Cranes giver varmepumperne en driftsbesparelse på varmen på minimum 375.000 kr. pr. år. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078