23948sdkhjf

Elleve gasdrevne skraldebiler har fået hver sit fyldeanlæg

Meldgaard Miljø har netop indviet sit nye biogas-fyldeanlæg.

Anlægget, som ligger et stykke udenfor Aalborg by, huser langsom-fyldestandere og kan tanke 11 gasdrevne renovationskøretøjer fra Mercedes.

Ideen med langsomfyldning er, at man over tid stille og roligt fylder sine køretøjers tanke op – og dermed sparer både energi, men også slipper for at arbejdet går i stå, mens bilerne fyldes.

Før i tiden blev renovationskøretøjerne tanket ved et af gasselskabernes offentlige tankstationer. Det tog ca. 30 minutter pr. bil at fylde tanken helt, men udfordringen var, at arbejdet for de tre medarbejdere i bilen stod stille imens.

- Ideen med at vi skulle have et tankanlæg var, at vi ikke kunne risikere, at vi havde 11 renovationskøretøjer holdende i kø på den offentlige gastankstation med timelønnede ansatte som sad og ventede på det blev deres tur, siger indkøbschef Jørn Balleby fra Meldgaard.

På anlægget i Aalborg fyldes de 11 renovationskøretøjer løbende efterhånden som de kommer hjem til pladsen, eller over natten. Er tankene helt tomme tager det ca. 5 timer at fylde alle biler op. Dette sker altså, mens de ansatte ikke er på arbejde, og bilerne alligevel står stille. Chaufføren skal blot tilkoble fyldestudsen til bilen der, hvor den er parkeret.

- Ved at vi nu kan tanke om natten, og at der er en tank til hver bil, sparer vi meget tid. Derudover tankes, der med det såkaldte ”slowfill”, hvilket gør, at der kan være mere gas i hver tank, siger Jørn Balleby.

Præfabrikeret kompressorhus
Det er Nærenergi Danmark, der har leveret fyldeanlægget til Meldgaard Miljø.

Anlægget er en heavy-duty kompressorløsning, baseret på gaskompressorer fra olie- og gasindustrien. Samtidig er det særligt bygget til Skandinaviske vejrforhold.

Løsningen hos Meldgaard Miljø består af et kompressorhus med lyddæmpende vægge med fuld CE-mærkning. Huset har desuden en indbygget betonbund, hvilket overflødiggør specialfundament.

- Det her er et område vi satser kraftigt på. Derfor har vi brugt en masse energi og tid på at standardisere Nordkap løsningen. Ved at standardisere Nordkap, men samtidig fastholde en stor skalerbarhed, sikrer vi, at vores kunder slipper for store investeringer. Standardløsningerne har et minimum af installationstid, da det meste er præfabrikeret på fabrik, udtaler Jacob Himmelstrup, Administrerende Direktør i Nærenergi

Biogas fra Nature Energy
Biogassen leveres af Nature Energy som er en af Danmarks største leverandører af biogas.

Der er store miljø- og klimagevinster at hente ved et skifte fra diesel eller benzin til biogas. Biogas er CO2-neutralt og som biometan i komprimeret form (CBG) er biogassen en fuldgyldig og miljøvenlig erstatning for benzin og diesel. 

- Ved at køre på grøn biogas sparer hver skraldebil miljøet for ca. 65 ton CO2 per år. Det vil sige, at de 11 skraldebiler sparer miljøet for hele 715 ton CO2 årligt, hvilket svarer til mere end 230 elbiler, siger Søren Eskelund Toft fra Nature Energy.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093