23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Fjernvarmeværk og produktudviklingscenter
Sønderborg Forsyning A/S og Danfoss A/S ønsker at etablere et nyt fjernvarmeværk og et produktudviklingscenter i tilknytning hertil ved Lundenvej, Svenstrup.

Sønderborg Kommune har udarbejdet et lokalplanforslag og et forslag til et kommuneplantillæg, som gør det muligt at realisere ønsket, og efter endt høring, indstilles det nye plangrundlag nu til vedtagelse i Sønderborg byråd. Det sker med anbefaling fra teknik- og miljøudvalget./Sønderborg Kommune.

Renovering af vandledninger
Viby Vandværk har bedt Roskilde Kommune stille kommunegaranti for optagelse af lån hos KommuneKredit til finansiering af fortsat renovering af det bestående ledningsnet.

Viby Vandværk har i seneste to år udskiftet målerbrønde og ledningsnet i flere områder for at minimere vandspildet.

Dette arbejde vil man gerne fortsætte, specifikt for Toftevangen, Vestergade og Horsevænget, men mangler kapital hertil.

Økonmiudvalget har haft sagen til behandling og anbefaler, at ansøgningen imødekommes./Roskilde Kommune

Genbrugsstation
Genbrugsstationen Ølstedvej i Lisbjerg foreslås nedlagt og erstattet af en ny placeret tæt ved. Genbrugsstationen og arealerne omkring den skal samtidig være et rekreativt område for Lisbjergs borgere.

De kommende års store byudviklingsprojekter i den nordlige del af Aarhus Kommune, herunder Lisbjerg og Nye, stiller høje krav til genbrugsstationens kapacitet. Med den forventede befolkningstilvækst vil den nuværende genbrugsstations størrelse i fremtiden ikke matche antallet af brugere og mængden af affald.

Aarhus byråd tager stilling til, om forslaget skal realiseres på sit møde i dag. Her søger forvaltningen også om en anlægsbevilling på 41,7 mio. kr. til projektering og etablering af den nye genbrugsstation, herunder anlæg af nye veje. /Aarhus Kommune

Biogasanlæg
Viborg Bioenergi har søgt om tilladelse til etablering af et biogasanlæg syd for Vammen, og der er i den forbindelse udarbejdet forslag til lokalplan og kommuneplantillæg samt en miljørapport. Klima- og miljøudvalget i Viborg Kommune besluttede forleden at indstille forslagene med tilhørende miljørapport til byrådets godkendelse med henblik på udsendelse i otte ugers offentlig høring. 

Udvalget anbefaler også, at der holdes borgermøde om planerne mandag den 18. marts på Aarhus Universitet, Foulum. 

Biogasanlægget skal kunne behandle cirka 267.800 tons biomasse årligt, og det forventes årligt at producere cirka 12 mio. kbm opgraderet biometangas. 

Det nye plangrundlag indeholder mulighed for at bygge i op til 42 meters højde for skorstene, 24 meter for reaktortanke, 15 meter for modtagehal og 14 meter for øvrige anlæg. /Viborg Kommune

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078