23948sdkhjf

NCC-fejring i de mørke timer

Kabelprojekt under Kalveboderne kom i mål med særlig metode

NCC nåede tirsdag aften en afgørende milepæl. Da kom holdet igennem med det sidste kabel under Kalvebod løbet. 

- Vi har presset alle og ikke mindst os selv, og det har været fantastisk at se, hvad vi har udrettet, siger områdedirektør i NCC Civil Engineering, Kim Høgh Thomsen. 

- Da vi stod der i mørket klokken 21.02, og det sidste kabel var spulet igennem under Kalvebod løbet, så fyldtes jeg med stolthed, stor taknemmelighed og ikke mindst stor lettelse over et stykke veludført arbejde. 

Projektet rummer etablering af 11 kilometer højspændingskabler (132 kV) fra Avedøreværket frem til Amager koblingsstation. Det er en strækning, der udfordrer med lange komplicerede boringer, og blandt dem altså den netop overståede boring under vand, hvor rørene løber under Kalvebod løbet.

Anvender Watucab-metoden
NCC trækker kablerne på en del af strækningen med den såkaldte Watucab-metode, som er udviklet af et schweizisk firma, og hvor kablerne spules med vand gennem rør. Watucab-metoden bruger vand som transportvæske til at installere elkabler, hvor der er begrænset plads at arbejde på. 

- Det giver hurtigere fremdrift, og de trafikale udfordringer bliver løst hurtigt, ligesom metoden minimerer anlægsperioden og dermed giver færre gener for borgerne i nabolaget. Det er også en metode, der giver mindre risiko for skader på både kabler og kanaler under installering, ligesom den gør det muligt at installere længere kabler sikkert gennem snoede kanaler, siger siger Kim Høgh Thomsen fra NCC Civil Engineering.

Gravearbejdet begyndte i april 2018 og forventes afsluttet i maj 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422