23948sdkhjf

Efter millionstor regnefejl giver Sønderborg Forsyning sig selv et ombud

Sønderborg Forsyning har regnet mindst 7 mio. kr. forkert i forsyningens kontrolbud på indsamlingen af husholdningsaffald, viser en gennemgang.

Transportens Arbejdsgivere (ATL) har gennemgået det kontrolbud, der få dage før jul 2018 sikrede Sønderborg Forsyning opgaven med at indsamle husholdningsaffald i kommunen. Få dage efter erkendte Sønderborg Forsyning, at der var sket en ”regnefejl” og trak sit bud tilbage.

ATL har nu gennemgået det oprindelige kontrolbud og er ikke imponeret.

- Det, de kalder en regnefejl, er nok, at de har glemt, at medarbejderne skal have feriepenge, pension og feriefridage. De har heller ikke taget højde for, at medarbejderne ind imellem er væk, fordi de er syge, på orlov eller uddannelse. Det kræver ekstra bemanding. Vi anslår, at denne såkaldte regnefejl er på mindst 3,5 millioner kroner, siger Lars William Wesch,

Gennemgangen viser desuden, at der ikke er taget nok omkostninger med til administration og ledelse. Der mangler udgifter til lokaler til administrationen, og der er tilsyneladende ikke sat penge af til IT.

Sønderborg Forsyning har heller ikke tænkt på, at renovationsbilerne ind imellem skal til reparation. Der er ikke indlagt udgifter til en reservebil, og udgifterne til brændstof er meget lavt sat. Dertil kommer, at kommunen efterfølgende er gået i gang med at købe større biler, end der var beskrevet i udbudsmaterialet.

- Vi mener, at kontrolbuddet fra Sønderborg Forsyning samlet set er mindst syv millioner kroner for lavt. Det er konservativt sat, så udgifterne kan meget vel blive endnu større, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

De private bør komme til
Sønderborg Forsyning har erkendt, at de har lavet en regnefejl. I et svar til ATL indrømmer direktør Lars Blædel Riemann også, at det er en fejl, når forsyningen er gået i gang med at købe større biler, end der er beskrevet i udbudsmaterialet.

- Naturligvis skal udbuddet vedrørende indkøb af biler være i overensstemmelse med de krav, der er stillet til bilerne i indsamlingsudbuddet, skriver Lars Blædel Riemann i et svar.

Regnefejlen har ført til, at Sønderborg Forsyning vil afgive et nyt bud.  Det gør de vel og mærke på et tidspunkt, hvor de kender buddene fra de private virksomheder. Det er højest usædvanligt og stærkt problematisk, mener Lars William Wesch.

- Normalt går kontrakten til den, der har det bedste, konditionsmæssige tilbud. Men nu får Sønderborg Forsyning en chance for at byde endnu engang. De burde i stedet ryge ud af konkurrencen og lade de private virksomheder komme til, siger Lars William Wesch.

Kommune vil granske tilbud nøje
Ifølge en artikel om sagen fra Jydske Vestkysten har Sønderborg Kommune accepteret, at der kommer et nyt kontrolbud fra Sønderborg Forsyning. Det bud skal være afgivet senest 22. februar.

- Men vi er meget skarpe og kritiske i vurderingen af tallene. Vi skal se hele beregningsgrundlaget, før vi siger god for det. Vi er naturligvis skuffede og pikerede af forløbet i første udbudsrunde, siger næstformand i bestyrelsen Peter Hansen (V) til avisen.

Kilde: DI Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078