23948sdkhjf

Uden en øre i offentligt tilskud: 125 MW solenergi på vej

Bestsellers moderselskab Heartland har indgået en aftale med solcelle-eksperten Better Energy.

Der skal opføres en solcellepark med en kapacitet på 125 MW helt uden offentligt tilskud.

Det kan lade sig gøre fordi Bestseller har garanteret at købe strømmen fra solcellerne til en fast og ikke offentliggjort pris af firmaet Better Energy, som skal udvikle og drive parken.

- Ved at være subsidie-fri går Heartland nye veje for, hvordan virksomheder kan få adgang til grøn energi, samtidig med at selskabet sender grøn energi ud på nettet, siger Rasmus Lildholdt Kjær, CEO hos Better Energy og han tilføjer:

- Virksomheder kan nu vælge, hvordan de køber grøn energi, og de vil komme til at spille en kæmpe rolle i udviklingen af en økonomi baseret på ren energi.

Dækker hele Bestsellers energiforbrug
Solcelleanlægget forventes at få en kapacitet på 125 MW, og Bestseller oplyser i en pressemeddelelse, at det forventes, at parken vil producere, hvad der svarer til selskabets samlede globale energiforbrug i egne bygninger.

Med projektet tager Bestseller et stort skridt mod et af målene i den bæredygtighedsrapport selskabet offentliggjorde sidste år.

Nemlig at reducere energiforbrug og CO2-udslip i forbindelse med selskabets produktion og salg af tøj og i sidste ende blive klima-neutral.

Det er endnu ikke offentliggjort hvor parken skal placeres - ej heller hvor langt parterne er i processen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14