23948sdkhjf

Roskilde satser på klimabusser: Vi skal være modige

Det kræver en stor indsats, men Enhedslisten er på vej i den helt rigtige retning, når partiet med en ny klimaplan vil skifte busser og biler, der kører for det offentlige, ud med varianter, der ikke forurener luften.

Det mener borgmester i Roskilde Kommune Joy Mogensen (S).

Kommunen har besluttet at køre alle dieselbusser i garagen og i stedet indsætte elektriske busser. Udskiftningen omfatter kun de busser, der kører i byen i Roskilde - og ikke rutebilerne på landet.

- Det er det, vores klima har brug for. Vi er nødt til at være modige og turde implementere de teknologier, vi har forsket i gennem mange år.

- Vi har brugt rigtig lang tid i Roskilde på at fortælle borgerne, at vi gør det her, fordi det har vores klima brug for. Men der er jo også nogle fordele - for eksempel kommer busserne overhovedet ikke til at forurene luften i byen. Til gengæld beder vi om lidt tålmodighed den første tid, siger Joy Mogensen.

Enhedslisten fremlægger onsdag en stor klimaplan. Heri fremgår det, at partiet vil forbyde nye diesel- og benzinbiler fra 2025, og fra 2030 må busser og biler, der kører for det offentlige, ikke forurene.

De første elbusser i Roskilde begynder at køre i april i år.

Kommunen bygger en stor garage, hvor batterierne til busserne bliver opladet. Her kan busserne køre ind og få skiftet batterier - og dermed skal selve busserne ikke stå til opladning og tages ud af drift af den grund.

- Det er første gang, denne teknologi kommer til at køre på vejene i så stort et omfang, siger Joy Mogensen og understreger, at der kan komme tekniske udfordringer undervejs.

Derfor sker skiftet til elbusser gradvist, og det kan blive nødvendigt at ændre på planerne for omstillingen undervejs.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094