23948sdkhjf

Miljøteknologi får væksttilskud

Eksport, arbejdspladser og bedre miljø er målene med 130 millioner afsat af miljøministeriet som led i i en ny miljøteknologisk indsats.
Erhvervslivets grønne konkurrenceevne skal styrkes.

Derfor afsætter miljøministeriet 130 mio. kr. til en ny miljøteknologisk indsats i 2012-2015. Indsatsen er et led i regeringens vækstpakke og målsætninger om øget grøn eksport, et renere miljø og flere grønne danske arbejdspladser.

- Der ligger et enormt erhvervsmæssigt potentiale i at finde de rette løsninger på de miljøudfordringer, verden står overfor i forhold til blandt andet affald, vandmangel, spildevandsrensning og luftforurening. Det skal Danmark fortsat udnytte, siger miljøminister Karen Ellemann.

Bred indsats
Blandt tiltagene i den miljøteknologiske indsats er en tilskudspulje på 60 mio. kr. til virksomheders udvikling, test og demonstration af nye miljøteknologier, hjælpe til danske miljøteknologivirksomheder, der søger at komme ind på store vækstmarkeder som eksempelvis Kina og Indien samt etablering af offentligt-private partnerskaber, der skal samarbejde om at løse nationale og globale miljøudfordringer inden for områder, hvor danske virksomheder kan skabe konkurrencedygtig miljøteknologi.

Den miljøteknologiske indsats finansieres ved omprioriteringer inden for Miljøministeriets område.

Dansk miljøteknologi, eksl. energi, står for en vareeksport på 43 mia. kr. årligt., eller ca. 7 % af den samlede danske vareeksport. Samtidig er eksporten af dansk miljøteknologi steget 42 % mere end Danmarks samlede vareeksport siden 1999.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063