23948sdkhjf

Projekt Solen skal øge brug af solenergi

I 2012-2014 iværksættes det dansk, svensk og norsk koordinerede projekt, Solen, som skal øge kendskabet og interessen for brug af solenergi.
En bred vifte af aktiviteter og netværk skal øge brugen af solenergi på lokalt, regionalt og nationalt niveau.

Det er formålet med projekt Solen, som samler partnere og interessenter fra offentligt og privat regi. Formålet er, at indfri visioner og nytænk¬ning, der kan fremme brug af solenergi, og styrke branchen og skabe arbejdspladser samt eksport.

Projektet er støttet af EU, Den Europæiske Fond for Regionaludvikling, og dækker i Danmark
Nordjylland, Midtjylland, Sjælland og Hovedstaden.

Efterlyser private og offentlige partnere
Deltagere med status af partnere kan få økonomisk tilskud for deltagelse og aktiviteter, så udgifter i for¬bindelse med aktiviteter der planlægges til gennemførsel og iværksættes i projektperioden kan dækkes delvist. En partner skal være i offentlig regi, dvs. regioner, kommuner, forskning og uddannelse, m.m.

Blandt aktiviteter, som kan opnå EU-medfinansiering, er informationskampagner, kortlægning af brancher, forskning, demoprojekter og uddannelse.

Private kan blive interessenter i grupper og derigennem få kontrakter med de offentlige institutioner, som involveres i projekterne, samt deltage i de skandinaviske solenerginetværk. Interessenter får ingen tilskud for deltagelse.

Kortlægning af energiforbruget i danske hjem
Thy-firmaet Clean Energy er en af de danske partnere i projektudviklingen og involveret i et lokalt projekt.

Firmaet er i færd med at undersøge og analysere 80 familier og boligers energiforbrug. Ved at kortlægge familiernes forbrug kan mulige adfærdsændringer identificeres, så de energimæssigt lavthængende frugter kan udnyttes, forklarer HP Korsgaard fra Clean Energy.

Partner emner, med ideer og visioner indenfor solenergi, hvortil der søges tilskud, kan kontakte HP Korsgaard og Clean Energy på hp@cleanenergydenmark.com.

Den foreløbige liste over partnere i forbin¬delse med forprojektet tæller i Danmark Energibyen Frederikshavn, Aalborg Kommune, Morsø Kommune, DTI og DTH.

Såvel partneremner med aktivitetsforslag, som interessent emner, er velkomne til at deltage i det afsluttende møde i forprojektet midt i juni.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08