23948sdkhjf

Maskinfabrikken Fuglsang vinder stor energiordre hos Aalborg Portland

Den nordjyske cementfabrik fremstiller hver dag cirka 5.000 tons grå cement i den såkaldte ”Ovn 87”.

De 1.400 grader varme cementmineraler skal efterfølgende nedkøles, og det sker i en køler ved gennemblæsning af atmosfærisk luft.

Den største del af den opvarmede luft genbruges, men en lille del fra den bageste del af køleren er hidtil ikke blevet genbrugt.

70 tons stål
Det bliver der nu lavet om på, for den opvarmede luft kan nemlig bruges i nogle af cementfabrikkens andre ovne, der producerer hvid cement samt til tørring af kul på en af værkets kulmøller.

Derfor har Aalborg Portland allieret sig med Maskinfabrikken Fuglsangs Eftf. for at bygge en cirka 80 meter lang forsyningsledning samt en 25 meter lang stikledning.

- Vi har fremstillet mere end 100 meter rør Ø1.800 fuldt isoleret, og dertil har vi fremstillet cirka 30 tons bærende stålkonstruktioner, fortæller Lars Christiansen, indehaver af Maskinfabrikken Fuglsangs Eftf.

De i alt cirka 70 tons stål har Maskinfabrikken Fuglsang Eftf. monteret hos Aalborg Portland og har også leveret fuld dokumentation.

”Ovn 76” er den første, der tilsluttes forsyningsledningen, og her regner Aalborg Portland med at kunne spare omkring 5.600.000 kWh, svarende til 650 ton kul, årligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078