23948sdkhjf

Vejen banet for nye solvarmeanlæg

Solen skinner snart direkte på fjernvarmeforbrugerne i Helsinge og Vejby-Tisvilde. Det står fast, efter HMN Naturgas har trukket sin klage over planerne om solvarmeanlæg hos de to fjernvarmværker.
I maj 2012 står et 7.500 kvadratmeter stort solvarmeanlæg klar i Vejby-Tisvilde, mens man i Helsinge vil kunne tage de første 4.000 kvadratmeter af i alt 10.000 kvadratmeter i brug.

Projekterne har indtil nu været bremset af klager fra HMN Naturgas med henvisning til kalkulationsrenten. De klager er dog nu trukket tilbage.

Den nylige ændring af kalkulationsrentesatsen til 5% betød, at der – modsat ved den gamle rentesats på 6 % - ikke længere var tvivl om den positive samfundsøkonomi i projektet. Derfor trak HMN Naturgas sine klager tilbage.

vil have renten endnu længere ned
Udviklingen glæder Dansk Fjernvarme, som længe har presset på for at få rentesatsen ændret, da den har været med til at bremse projekter med vedvarende energi som eksempelvis solvarmanlæg.

Dansk Fjernvarme peger dog på, at rentesatsen bør sænkes endnu mere til et niveau på 3-4 %. Selskabet finder, at det dels et mere reelt renteniveau, dels vil det åbne for endnu mere vedvarende energi.

Solvarmeanlæg skyder i det hele taget op overalt i Danmark i disse år. Således forventer Dansk Fjernvarme inden udgangen af 2011, at der er mere end 175.000 kvadratmeter storskala solvarmeanlæg. I dag er der omkring 140.000 kvadratmeter fordelt på 19 anlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172