23948sdkhjf

Eksperter: 40.000 jobs i nye energijobs

En målrettet satsning på vedvarende energi vil kunne spare det danske samfund for 10-20 milliarder og sikre tusindvis af arbejdspladser.
Potentialet til et nyt stort væksteventyr er tilstede i Danmark, men mangel på politisk vilje står i vejen for mulighederne.

Det er beskeden fra Dong, Ingeniørforeningen og Aalborg Universitet i et udspil om potentialet for klima- og energiteknologisk produktion i Danmark.

Myte at energijobs flytter til udlandet
Ifølge lektor og ph.d. ved Aalborg Universitet, Brian Vad Mathiesen, kan en omlægning af til vedvarende energi give det danske samfund en besparelse på 10-20 mia. kr. årligt. Samtidig kan der skabes 30.000-40.000 jobs indenfor klima- og energiområdet. De mange jobs kan vel at mærke fastholdes i Danmark:

- De bliver her, hvis markederne forbliver her. Skal vi skabe arbejdspladser, skal efterspørgslen være her, ellers forlader arbejdspladserne landet, siger Brian Vad Mathiesen til Børsen

Pointen bakkes op af Anders Eldrup, chef i Dong og formand for Copenhagen Cleantech Cluster, som henviser til de mange ordrer og opgaver, der tilfalder danske virksomheder med tilknytning til offshoreområdet. Det største eksempel er Siemens Wind Power, som har øget medarbejderantallet til produktionen af offshore-vindmøller.

Efterlyser satsning
For at indfri potentiale og de evner, som findes i Danmark på området, efterlyses en omfattende satsning fra politisk hånd.

- Der er en række områder, hvor vi er meget langt fremme. Vi besidder unikke kompetencer og det er ærgerligt, hvis disse ikke udnyttes, siger topchef for Dong Energy, Anders Eldrup

Han bakkes op af formand for Ingeniørforeningen, Frida Frost, som udtrykker bekymring for, at den danske ekspertise på området for klima- og energiteknologi er ved at blive overhalet af lande, der målrettet satser på at få en del af de store nye milliardmarkeder.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095