23948sdkhjf

Møns nye vandværk holdt rejsegilde

- Mens ventetid er noget irriterende, som bare skal overstås, er forventningstid en fremadrettet håbefuld proces.

Sådan indledte projektingeniør og projektleder Mads Johansen Nørgaard sin tale ved rejsegildet for Møns nye Vandværk, der blev afholdt fredag den 1. februar. Krüger er totalentreprenør på projektet, der forventes at stå færdigt i 2020.

- For at opfylde Vordingborg Forsynings vision for vandværket har vi i Krüger brugt al vores erfaring og nyeste teknologier, fortæller Mads Johansen Nørgaard i en pressemeddelelse.

- Det giver forsyningen et vandværk, der er fremtidssikret, robust og servicevenligt, hvor der har været særlig fokus på på funktionalitet, stor fleksibilitet, kvalitet og høj forsyningssikkerhed, fortsætter han.

Hele vandbehandlingsanlægget udføres som et lukket tostrenget system således, at hygiejnen er i top, og at risikoen for forurening mindskes. Vandværket er således også bygget til at imødekomme skrappe krav til sikkerhed, hygiejne og fødevarekvalitet.

Anlægget skal have en årlig kapacitet på 500.000 kubikmeter og en behandlingskapacitet på 70 kubikmeter i timen opdelt i to parallelle produktions- og distributionslinjer. Det skal give høj forsyningssikkerhed for både driften og forbrugerne.

Drikkevandssikkerheden sikres blandt andet ved, at de tryksatte processer kan overvåges via et moderne styringsanlæg samt ved visuel inspektion i skueglas med tilhørende lyssætning.

Vandværket er desuden forsynet med en række løsninger, der sikrer lave driftsomkostninger til energiforbrug, forbrugsstoffer og vedligehold.

Selve bygningen er designmæssigt tilpasset omgivelserne og procesanlægget. Arkitekturen tager udgangspunkt i at være en enkel og let aflæselig ramme omkring vandbehandlingsanlægget. Intentionen er at understrege bygningens karakter af præcision og renhed.

Projektet forventes at stå færdigt i 2020.

Niras er bygherrerådgiver for Vordingborg Forsyning, mens Krüger er totalentreprenør med Kaj Ove Madsen som B-entreprenør, og Andreas Ravn er arkitekter på projektet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125