23948sdkhjf

Ørsted sælger amerikanske havmølleprojekter

Ørsted har frasolgt 50 pct. af nogle af sine nyerhvervede havvindaktiver til Eversource for cirka 225 mio. dollars.

Ørsted og Eversource har siden 2016 været partnere på havvindmølleprojektet Bay State Wind i Massachusetts.

Frasalget omfatter havvindprojekterne Revolution Wind (704 MW), South Fork (cirka 130 MW) og to havvindområder i New England, Massachusetts North og Massachusetts South, som endnu ikke er udviklet.

Martin Neubert, koncerndirektør og administrerende direktør i Ørsted Offshore, siger:

- Vækstpotentialet på det amerikanske marked for havvind har aldrig været større, idet en række delstater har forpligtet sig til at udbygge havvind i større skala. Jeg er glad for at kunne udvide vores strategiske partnerskab med Eversource i det nordøstlige USA og byde dem velkommen som partnere på vores nye havvindmølleprojekter, hvilket vil gøre det muligt for joint venture-selskabet at udnytte synergier på tværs af de forskellige projekter i New England.

Eversources executive vice president for enterprise energy strategy and business development, Lee Olivier, siger:

- Ørsted har gentagne gange slået sin status fast som det førende selskab i en branche, som det selv har været med til at skabe, og i USA er Revolution Wind og South Fork eksempler på dette. Vi glæder os over at udvide samarbejdet med Ørsted, og vi ser frem til at arbejde sammen med de lokalsamfund, hvor projekterne hører hjemme. Vi vil opfylde alle eksisterende forpligtelser og sammen med lokalsamfundene arbejde for at fremme den grønne omstilling og levere grøn energi til husstande og virksomheder i regionen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094