23948sdkhjf

Dansk kraftværksproducent ramt af bestikkelsesskandale

Fem medarbejdere er blevet bortvist - to er meldt til politiet

Sidste år fik Burmeister & Wain Scandinavian Contractor et anonymt tip fra en whistleblower om uregelmæssigheder i nogle af koncernens afrikanske aktiviteter.

Derfor tog den danske kraftværksproducent fat i Kammeradvokaten - Advokatfirmaet Poul Schmith for at få sagen undersøgt.

Kammeradvokatens undersøgelse er nu afsluttet og konkluderer, at visse medarbejdere har handlet i strid med BWSC’s etiske retningslinjer for samarbejde med lokale rådgivere og entreprenører i forbindelse med salg af projekter i Afrika, samt at visse medarbejdere kan have medvirket til bestikkelse. Det skriver BWSC i en pressemeddelelse.

Ifølge Kammeradvokatens undersøgelse er handlingerne udøvet af en afgrænset gruppe medarbejdere i én afdeling i BWSC.

På Kammeradvokatens anbefaling har BWSC valgt straks at skride ind over for de involverede medarbejdere, og BWSC har således bortvist fem medarbejdere for at have brudt virksomhedens etiske retningslinjer.

Foruden bortvisningerne er to personer, der har været centrale i forhold til handlingerne, blevet politianmeldt.

I den forbindelse udtaler BWSC’s CEO, Nikolaj Holmer Nissen:

- Der skal ikke herske tvivl om, at vi i BWSC har nul-tolerance over for enhver forretningspraksis, der strider mod vores etiske retningslinjer, eller som ikke lever op til lovgivningen. Derfor bad vi Kammeradvokaten om at lave en tilbundsgående undersøgelse af sagen, og vi har valgt at reagere konsekvent på Kammeradvokatens anbefalinger.

- Vi har gennem årene arbejdet målrettet på at sikre, at vores meget klare etiske retningslinjer, der blandt andet fordømmer enhver form for korruption, bliver overholdt af både ledelse, medarbejdere og samarbejdspartnere. Vi har blandt andet indført en whistleblower-ordning, gennemført obligatoriske træningsprogrammer i anti-korruption for alle medarbejdere, og et eksternt revisionsselskab foretager årligt en gennemgang af BWSC’s procedurer for at vurdere firmaets efterlevelse af vores Code of Conduct. Alligevel har en lille gruppe medarbejdere kunnet handle i strid med vores retningslinjer, og derfor har vi straks iværksat en gennemgang af vores procedurer med henblik på at styrke dem og forhindre, at den slags sager kan opstå igen. Særligt skal vi se på procedurerne for samarbejde med lokale rådgivere, agenter og entreprenører, uddyber Nikolaj Holmer Nissen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079