23948sdkhjf

Biogas: Lugtproblematikken er nået til Billund

Combigas vil opføre et biogasanlæg på Grindstedvej i Billund. Det skal behandle 550.000 ton biomasse fra landbrug og industri årligt – og så skal det høste de synergier, der vil opstå mellem biogasanlægget og naboen Billund BioRefinery.

Combigas er ikke de eneste, der vil opføre biogasanlæg i det syd- og sønderjyske. Ørsted har haft planer om et anlæg i Esbjerg. Det blev sendt til tælling på grund af bekymring for lugtgener. Det samme gjorde i sidste uge sig gældende for Nature Energys planlagte anlæg i Kolding.

Nu ser det ud til, at lugtgenerne eller i hvert tilfælde bekymringerne herfor er nået til Billund.

Det skriver JydskeVestkysten.

- Her ved os har vi ofte vestenvind, og så er det enkelte huse i Loft, det vil gå ud over. De bor på landet, og der er en landbrugsejendom som nabo. Det kan man nok godt leve med. Men vi kan ikke tåle, at det lugter indover vestbyen i Grindsted, siger Per Nyhus, formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Borgmester Ib Kristensen er enig. Han har været i kontakt med Combigas, der har forsikret ham om, at anlægget ikke vil lugte. En garanti borgmesteren ikke mener, selskabet kan stille.

Han understreger dog, at kan man undgå lugtgenerne, så er politikerne i Billund meget positive over for ideen om et biogasanlæg.

Politikerne har netop godkendt, at der udarbejdes ny lokalplan og VVM-redegørelse, der skal være færdig 1. september 2019.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11