23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Udbygning af renseanlæg
Fredericia Byråd har besluttet at fremlægge forslag til lokalplan nr. 367 for Fredericia Spildevand ved Røde Banke og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg i offentlig høring.

Det nye plangrundlag gør det muligt at udvide det eksisterende centralrenseanlæg med aktiviteter og anlæg, der understøtter fremtidige og nødvendige krav til spildevandshåndteringen.

Udvidelsen skal ifølge planerne omfatte et teknisk vandanlæg, eventuelt lukket sparebassin og andre mindre tekniske anlæg inden for området. /Fredericia Kommune

Varmepumpe
Ravnkilde Kraftvarmeværk har søgt Rebild Kommune om en garantiramme på op til 9,9 mio. kr. til etablering af varmepumpe til fjernvarmeforsyningen af Ravnkilde og Nysum by, og forleden besluttede byrådet at imødekomme ansøgningen.

Byrådet har tidligere godkendt det projektforslag, som Ravnkilde Kraftvarmeværk har udarbejdet i samarbejde med PlanEnergi, og som lyder på etablering af en varmepumpe med en effekt på cirka 700 KW som supplement til den nuværende gasbaserede produktionsform./Rebild Kommune

Renovering af vandrør
Rødovre Kommunalbestyrelse har sagt ja til at stille kommunal garanti for et lån på 4.036.000 kr., som Rødovre Almennyttige Boligselskab v/DAB vil optage til finansiering af renovering af vandrør i boligselskabets afdeling Engen.

Rødovre Almennyttige Boligselskab - afdeling Engen har igennem flere år været plaget af vandskader på grund af tæring af varmt-vandsrørerne. Byggeskadefonden har været på besigtigelse, og en rådgiver har vurderet, at det er nødvendigt at udskifte varmtvandsrørerne.

Selskabets rådgiver har anbefalet, at koldtvandsrørerne udskiftes samtidigt./Rødovre Kommune

Solcelleanlæg
Næstved Kommune har fremlagt forslag til lokalplan 093 for et solcelleanlæg øst for Blangslev i otte ugers høring fra 1. februar til 1. april.

Lokalplanen vil sammen med et tillæg til kommuneplanen give mulighed for at etablere cirka 67 hektar solcelleanlæg omkranset af et fem meter bredt beplantningsbælte ved Sneserevej øst for Blangslev og nord for Fårup./Næstved Kommune

Vindmøller 
Der har i perioden 6. december 2018 til 14. januar 2019 været gennemført en fordebat om opstilling af ni vindmøller og etablering af et solcelleanlæg på 26 hektar i Veddum Kær. 

Udvalget for teknik og miljø i Mariagerfjord Kommune skal på sit næste møde tage stilling til, om der skal udarbejdes planforslag med tilhørende miljørapporter for projektet sådan som det er ansøgt, eller om de indkomne høringssvar skal give anledning til en ændring af projektet. /Mariagerfjord Kommune

Solcelleanlæg
Dansk Vindenergi ApS har på vegne af Birkelse Gods og Godsejer Jørgen Skeel søgt Brønderslev Kommune om tilladelse til etablering af et cirka 145 hektar stort solcelleanlæg på Tagmarksvej nordvest for Store Vildmose, og økonomiudvalget skal tage stilling til, om der skal igangsættes planlægning i form af kommuneplantillæg, lokalplan og eventuelt miljøkonsekvensrapport.

Der er på baggrund af de mange beskyttelsesudpegninger i området foretaget forudgående screening af området samt en konsekvensvurdering af udpegningerne, og fagforvaltningen har på baggrund af screeningen vurderet, at etablering af et solcelleanlæg i området vil kræve væsentlige tilpasninger i forhold til ansøgningen. Forvaltningen har været i tæt dialog med ansøger, som forsat ser positivt på projektet og gerne vil arbejde for de krævede tilpasninger. Sagen blev forleden behandlet i teknik- og miljøudvalget, der anbefaler, at projektet fremmes og sendes ud i en foroffentlighed.

Solenergianlæg
Teknik- og miljøudvalget i Brønderslev Kommune anbefaler, at forslag til lokalplan 32-T-24.01 Solenergianlæg, sydøst for Agersted sendes i otte ugers offentlig høring. Lokalplanen giver mulighed for, at der inden for et større areal på cirka 48 hektar sydøst for Agersted kan opføres et solcelleanlæg til strømproduktion. For at sikre at anlægget indpasses i området stiller lokalplanen krav om, at solcelleanlægget skal afskærmes med et tæt beplantningsbælte.

Solcelleanlæg
By- og kulturudvalget i Odense Kommune har netop vedtaget lokalplan nr. 4-876 Solceller ved Nyt OUH endeligt. Region Syddanmark ønsker at placere et solcelleanlæg i tilknytning til Nyt OUH, så solcelleanlægget kan levere strøm i hospitalets anlægs- og driftsfase og dermed sikre et mere bæredygtigt byggeri.

Varmeforsyning
By- og kulturudvalget i Odense Kommune har godkendt et projektforslag fra Fjernvarme Fyn A/S om fjernvarmeforsyning af Bellinge Fælled Vest, hvor der forventes opført 307 boliger. Investeringer i projektet forventes at være 12 mio. kr. for distributionsnet og stikledninger. Der skal etableres 3.000 meter distributionsledning DN25-150 og cirka 1.700 meter distributionsledning DN16-20. Udvalget har også godkendt et andet projektforslag fra Fjernvarme Fyn. Det handler om fjernvarmeforsyning af Elmegårdsvej, hvor der er planer om opførelse af 30 nye boliger, og der skal etableres 63 meter distributionsledning DN20-32 og cirka 50 meter distributionsledning DN20.

Solcelleanlæg
Udvalget for Teknik og Miljø i Skive Kommune har sagt god for, at der kan lokalplanlægges for et solcelleanlæg ved Harre. Det nye plangrundlag udarbejdes på baggrund af en ansøgning om opstilling af solcelleanlæg på arealer nordøst for Harre. Solcelleanlægget kommer ifølge planerne til at brede sig over et sted mellem 60 og 95 hektar.

Transportledning
Vejen byråd har sagt god for, at tillæg nr. 22 til spildevandsplan 2008-2011 for en transportledning mellem Hovborg, Lindknud og Holsted sendes i offentlig høring. I spildevandsplanen 2008-2011 er det planlagt, at mindre decentrale renseanlæg nedlægges, og spildevandet pumpes til et større centralt renseanlæg.

Tillægget, der nu sendes i høring, handler om etablering af en transportledning for spildevand fra Hovborg og Lindknud til Holsted. Størstedelen af transportledningen etableres i vejareal, heraf en god del i forbindelse med vejudvidelsen af Grindstedvej.

Der kommer senere et separat tillæg til planen for kloakering og nedlæggelse af renseanlæg i Lindknud.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08