23948sdkhjf

Transportfirma køber konkursramt biogasselskab

Hashøj Biogas blev i forrige uge erklæret konkurs ved Skifteretten i Næstved.

Selvom driften fortsatte, var fremtiden uvis for anlægget, de fire medarbejdere og de 19 landmænd, der stod bag andelsselskabet.

Den fremtid er der dog kommet lidt mere styr på, efter det er kommet frem, at transport- og speditionsfirmaet HCS med hovedkvarter i Glostrup har købt Hashøj Biogas, skriver Sjællandske.

Hashøj Biogas er ikke en ukendt størrelse for HCS, da transport-selskabet før overtagelsen har leveret madaffald til biogasanlægget. Og det er netop madleverancen, der har fået HCS til at overtage værket. 

- Faktisk har vi et pænt stort beløb til gode for leverance af madaffald. Vi må se, hvor meget af det vi får ind, når konkursboet er gjort op med alle kravene, fortæller direktør hos HCS, Mads Frederiksen.

Han fortæller endvidere, at Hashøj Biogas fortsat vil levere biogas til Hashøj Kraftvarmeforsyning i den periode, det kræves, indtil kraftvarmeforsyningen har fået et alternativ til biogassen kørt i stilling. 

Mads Frederiksen åbner også op for muligheden for at genforhandle kontrakten mellem biogasselskabet og kraftvarmeselskabet. Den oprindelige aftale udløb ved årsskiftet grundet uenighed om prisen på biogas. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094