23948sdkhjf

Tæppet trukket væk under stort biogasanlæg i Kolding

Politikerne ændrede mening i sidste øjeblik

Et flertal i byrådet i Kolding havde udpeget en grund på Venusvej i Koldings industrikvarter som placering for et 200 mio. kr. dyrt biogasanlæg opført af Nature Energy.

Anlægget var ligeledes sendt i offentlig høring, og der var indkaldt til borgermøde i næste uge. Men det bliver der ikke noget af. På byrådsmødet tirsdag trak Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet pludselig deres støtte til anlægget. Det skriver JydskeVestkysten.

- På møder med udviklerne har vi spurgt ind til, om det er muligt at give en garanti mod lugtgener. De har oplyst, at de har biogasanlæg ni andre steder, hvor de ingen klager har, og Nature Energy har et godt ry. Men de kan ikke give nogen garanti, og det har gjort stort indtryk at møde virksomheder og borgere, der er bekymrede, siger Søren Rasmussen, byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti til JydskeVestkysten.

Indtil videre havde kommunen kun modtaget seks indsigelser fra borgere. Derudover var 20 virksomheder i området omkring Venusvej gået sammen i en protestgruppe mod anlægget.

Originalartikler: https://www.jv.dk/kolding/Kaempe-biogas-anlaeg-i-Kolding-er-droppet/artikel/2682816
https://www.jv.dk/kolding/Modstand-mod-biogasanlaeg-vokser-Virksomheder-kalder-politikere-til-moede/artikel/2682790

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126