23948sdkhjf

Dansk Energi kalder tysk kulstop for uambitiøst

I 2038 skal Tyskland være færdige med at fyre med kul. I hvert fald hvis de tyske politikere vælger at følge anbefalingerne fra en regeringsnedsat kommission.

Men den plan er uambitiøs, erklærer administrerende direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard:

– Tysklands signal om at udfase kul fra 2038 er naturligvis bedre end ingenting, men ikke tilstrækkeligt ambitiøst. Desværre. Klimaet kræver mere. 2038 må derfor betragtes som startpunktet i den tyske diskussion om udfasning af kul - og ikke slutningen. Tyskland bør som et af EU’s rigeste lande rykke hurtigere, siger han på Dansk Energis hjemmeside.

Han foreslår blandt andet, at tyskerne kan importere dansk vindmøllestrøm for at sikre en hurtigere udfasning. Det kræver dog investeringer i højspændingsledninger, og her vil Lars Aagaard gerne have den danske regering på banen.

– Den danske regering skal direkte og via EU presse på for, at grøn strøm fra blandt andet Danmark kan finde vej til det tyske marked, og at det bliver dyrere for tyske kulværker at forurene med CO2. Samtidig bør vores regering efterspørge større ambitioner hos vores tyske nabo, så kul kan udfases hurtigere, siger han.

Godt 40 pct. af den tyske elproduktion kommer i dag fra kulkraft.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094