23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Fjernvarmeforsyning
Trefor Varme A/S har på foranledning af Huscompagniet Sønderjylland A/S udarbejdet et projektforslag vedrørende fjernvarmeforsyning af et nyt boligområde ved Sletteskovvej i Nr. Bjert, Kolding.

Da området ligger ved et eksisterende fjernvarmeområde, kan projektet gennemføres ved en forlængelse af fjernvarmerørene.

Plan-, bolig- og miljøudvalget har sagen på dagsordenen i dag, hvor projektforslaget indstilles til godkendelse./Kolding Kommune

Vedligehold af klimaskærm
I budgettet for 2019 har Hvidovre Kommune afsat en driftspulje på 4,9 mio. kr. til vedligehold af klimaskærm, og teknik- og miljøudvalget skal på sit møde på onsdag godkende forvaltningens forslag til prioritering af midlerne.

Ifølge forslaget skal puljen bruges på udskiftning af facadeelementer samt eventuelt udskiftning og ekstra isolering af tagkonstruktionen på Trekløver afdeling 65, på glasmellemgangen på rådhuset og på udskiftning af taget og en række døre og vinduer hos Vagt og Sikring på Materielgården. /Hvidovre Kommune

Udvidelse af Fangel Bioenergi 
Odense byråd skal på sit møde på onsdag blandt andet tage stilling til, om forslag til lokalplan nr. 5-806 og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg, der skal bane vej for udvidelse af Fangel Bioenergi, skal fremlægges i offentlig høring i otte uger. 

Det nye plangrundlag er udarbejdet på baggrund af et ønske fra Fangel Bioenergi om at udvide den eksisterende virksomhed udenfor erhvervsområdet Kratholm. 

Fangel biogasanlæg blev bygget af en kreds af lokale landmænd i 1989. Anlægget modtager i dag både gylle og organiske restprodukter. Den modtagne biomasse afgasses, og af biomassen produceres der både el og varme. 

Virksomhedens aktiviteter er gennem tiden ændret og udvidet af flere omgange. Virksomheden søger nu om udvidelse af deres nuværende godkendelse på 132.000 ton biomasse årligt til fremtidigt at kunne modtage 250.000 ton biomasse årligt. 

Ønskerne til de fremtidige aktiviteter og ændringer på anlægget har en sådan størrelse areal- og kapacitetsmæssigt, at der skal udarbejdes en VVM-redegørelse og en miljøgodkendelse af anlægget samt kommuneplantillæg og lokalplan. /Odense Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063